"Šaponjić"
"Šaponjić"

Šaponjić ima bolje saradnike nego Jović u Zvezdi, navikao je da pobeđuje u derbijima

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.04.15. | 14:29

Tako kaže Nikica Klinčarski, trener omladinaca Partizana koji je tri godine trenirao sadašnjeg špica crno-belih

ŠaponjićDo pre tri meseca nije bio čak ni rezerva, sedeo je na tribinama i gledao kako Petar Škuletić i Danko Lazović nemilice tresu mreže, pitao se kad bi, u najboljem slučaju, mogao da se izbori za mesto na klupi. A danas je Ivan Šaponjić najveća uzdanica Grobara pred 148. večiti derbi.

Mladi napadač se već izjasnio da je njegov idealni scenario trijumf Partizana u kojem bi on postigao odlučujući gol, međutim, njegov dugogodišnji trener, koji ga je trenirao u kadetima i omladincima, Nikica Klinčarski, upozorava ga da nema potrebe da protiv Crvene zvezde juri grlom u jagode.
Tačno je da derbi rađa zvezde i da je ovaj prilika za mlade naraštaje našeg i rivalskog kluba da pokažu da vrede. Što se Ivana tiče nemam dilemu da će jednog dana biti veliki igrač, jer za to ima sve predispozicije, međutim, s obzirom da mu je tek 18 godina smatram da ga ne bi trebalo opterećivati značajem susreta na Marakani. Šaponjić ne sme da sagori, da uđe sa prevelikom željom da postigne gol, bolje mu je da razmišlja samo u igri. U tom slučaju pogodak ili više njih će doći kao posledica poštenog odnosa prema dresu“, uverava Klinčarski, koji je u karijeri odigrao 18 večitih derbija.

Izabrane vesti

Nekadašnji prvotimac, a sada trener omladinaca Partizana, tri godine je brinuo o razvoju momka iz Nove Varoši i dovoljno je upućen u sve njegove kvalitete. I mane.
Ivan je miran, ali dovoljno samouveren, poseduje ogroman kvalitet i toga je svestan. On tačno zna koliko može, ali isto tako ima u vidu činjenicu kakvim igračima je okružen i siguran sam da Saša Ilić, Drinčić i Babović od iskusnijih, a Andrija Živković i Ninković od mlađih mogu da mu pomognu da taj talenat demonstrira u najvažnijoj utakmici“.

KlinčarskiŠaponjić u subotu debituje u senioraskom večitom derbiju, dok njegov klasić iz generacije 1997. i partner u omladinskoj reprezentaciji Luka Jović iza sebe ima već jedan. Da li je to možda prednost Zvezdinog napadača, u psihološkom smislu?
Jović je igrač koji mi se izuzetno dopada, dečko pravi razliku kretnjom, rekacijiom, željom za golom. Pravi napadač. Smatram, međutim, da Luka uz sebe nema dovoljno kvalitetnih igrača kao što ih ima Šaponjić u Partizanu i da bi upravo taj detalj mogao da presudi. Partizan je timski jači, a kad se na to doda da je u svom poslednjem okršaju protiv Zvezde Ivan dao gol u pobedi od 3:1 jasno je da imamo povoda da se nadamo pobedničkom scenariju“.

Posebno ako se ima u vidu činjenica da se Šaponjić u poslednje vreme raspucao, dao je gol na svakom od minula tri meča, baš kao i Andrija Živković.
Odličan su tandem, sarađivali su i u reprezentaciji, a Ivan je, kao mlađi, igrao za stariju klupsku selekciju, koju je predvodi Ilija Zavišić. To što u prvom timu imamo sedam-osam momaka koji su ponikli u Partizanu veliki je plus za našeg trenera Zorana Milinkovića. Reč je o momcima koji osećaju značaj derbija, naviknuti su na pritisak, bukvalno su željni utakmica sa Zvezdom. U mlađim kategorijama svi su beležili dobre rezultate protiv komšija, navikli su na trijumfe, i siguran sam da će im to biti od velike koristi i u seniorskom derbiju, iako je on, ipak, nešto posebno“, dopunio je Nikica Klinčarski.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNikica KlinčarskiIvan Šaponjić148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara