""
""

San Marino zove Ješića za selektora i od njega samo traži da – nekog pobedi!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.13. | 11:16

Imperativ mu je da osvoji više od boda, što je skor koji je na 76 mečeva ostvario njegov prethodnik Đanpaolo Maca

Miodrag Ješić na funkciji selektora! I to San Marina! Poznati srpski trener, koji je promenio više od 20 klubova na tri kontinenta, mogao bi da dobije posao koji većina stručnjaka smatra krunom karijere. Nekadašnji šef struke Partizana (u dva mandata) figurira kao najozbiljniji kandidat da na upražnjenoj klupi San Marina nasledi Đanpaola Macu, koji je prošle sedmice podneo ostavku, posle 15 godina, tokom kojih je zabeležio 75 poraza i samo jedan remi.

San Marino Tribjun piše da bi Ješić bio prvi strani selektor ove simpatične reprezentacija sa Apenina, bez zapaženijih ostvarenja u kvalifikacijama bilo za Svetsko, bilo za Evropsko prvenstvo, ali...
''Ješić je iznenađujuće ime, bio bi to prvi strani selektor u istoriji Titana. Pre njega, San Marino su vodili Kasali, Lions i Boni koji je 1998. prepustio kormilo Maci. Srpski stručnjak dobio bi priliku da se takmiči u kvalifikacijama za EURO 2016, a zadatak bi mu bio da osvoji više od boda, koliko je za 85 mečeva na klupi osvojio Maca. Imperativ bi mu bila prva zvanična pobeda za San Marino, posebno što je mlada reprezentacija u tome uspela u septembarskom duelu sa Velsom'', podsećaju mediji u San Marinu.

Izabrane vesti

Ješić je u karijeri vodio 22 kluba: Obilić, Krajišnik, Vršac, novobeogradski Radnički, Mladi radnik iz Požarevca, Radnički iz Niša, OFK Beograd, Partizan (dva puta), Saksijen (Ujedinjeni Arapski Emirati), Altaj (Turska), Slavij Sofija, CSKA Sofija (dva puta), Liteks iz Loveča, iranske klubove Pegah, Širin i Šahrdari, rumunski Otopeni, podgoričku Budućnost, Al Itihad i Atahadi Bengazi iz Libije, kineski Čangšu, Najran (Saudijska Arabija).

Reprezentacija San Marina se nalazi na 207. mestu FIFA rang liste.

(FOTO: Star sport)


tagovi

EvropaMiodrag Ješićreprezentativni fudbalSan MarinoSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara