"Igrači Bredforda u ekstazi"
"Igrači Bredforda u ekstazi"

San i dalje živi! Trećeligaš koji je samleo Čelsi rastrgao i Sanderlend i posle skoro pola veka otišao u četvrtfinale FA kupa!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.02.15. | 17:50

Bredford jetako prekinuo trijumfalnu seriju Crnih mačaka na stadionu Veli Parejd, a menadžeru gostiju Gustavu Pojetu potpisao otkaz!

Igrači Bredforda u ekstazi

Bajkovita priča dobila je novo poglavlje! Družina iz trećeg razreda engleskog fudbala, koja je pre samo dvadesetak dana nasred Stamford Bridža išamarala Čelsi i Žozeu Murinju zadala jedan od najtežih poraza u karijeri, napravila je novu senzaciju i plasirala se među osam najboljih timova FA kupa! Bredford je na svom terenu uzeo meru i Sanderlendu, slavio rezultatom 2:0 i prepuni stadion "Veli Parejd" bacio u trans! Sada više dileme nema - ekipa sa severa Ostrva više nema razloga da se bilo koga plaši, dok će Liverpul, VBA, Aston Vila, Blekburn, Reding, Arsenal i verovatno Mančester junajted imati glavobolju više na žrebu u ponedeljak! Još ako bi Bredford izvukao svoj teren, svašta bi moglo da se desi!

Izabrane vesti

Puleni Fila Parkinsona započeli su svoju misiju eliminacije Crnih mačaka vrlo uspešno i već u 3. minutu poveli sa 1:0. Ipak, najveće zasluge za pogodak domaćina idu na računa Džona O'Šeja, koji je zatresao svoju mrežu posle šuta Felipea Moresa iz slobodnog udarca i obradovao prepun stadion. 

Međutim, prava erupcija slavlja nastala je u 61. minutu, kada je Džon Sted matirao Vita Manonea, rastužio Gusa Pojeta, kojem je oko 4.000 navijača okrenulo leđa i "pozdravila" ga zvižducima po završetku utakmice... Interesantno, Pojetu su navijači pevali:
"Bićeš otpušten do jutra", čime su mu jasno stavili do znanja da ga više ne žele. Sted je upisao pogodak i u petoj vezanoj rundi najstarijeg takmičenja na svetu, a Bredford je posle skoro pola veka, tačnije po prvi put još od 1976. godine obezbedio četvrtfinale FA kupa. Takođe, prekinuta je i serija Sanderlenda od šest vezanih pobeda na "Veli Parejdu". I to na kakav način!

FA KUP - OSMINA FINALA

Subota:

VBA - Vest Hem 4:0 (2:0)
/Ideje 20, 57, Morison 42, Berahino 72/

Blekburn – Stouk 4:1 (2:1)
/King, 36, 50, 55, Žestede 45+7 – Krauč 10/

Derbi – Reding 1:1 (0:0)
/Bent 61 – Robson Kanu 53/

Kristal Palas – Liverpul 1:2 (1:0)
/Kembel 15 – Staridž 49, Lalana 58/

Nedelja:

Aston Vila – Leister 2:1 (0:0)
/Bakuna 68, Sinkler 89 - Kramarić 90+1/

Bredford – Sanderlend 2:0 (1:0)
/O'Šej 3 ag, Sted 61/

Arsenal - Midlzbro 2:0 (2:0)
/Žiru 27, 29/

Ponedeljak:

21.00 Preston - Mančester junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

SanderlendEvropaEngleskaBredford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara