"Džejms Harden poentira"
"Džejms Harden poentira"

Šampioni se prošetali do četvrtfinala (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.09.14. | 17:30

Amerikanci rutinski odradili posao protiv Meksika (86:63), pa sada imaju malo vremena da uživaju u lepotama Barselone. Na parket će ponovo u utorak, protiv Dominikane ili Slovenije

Džejms Harden poentira

Branioci titule svetskog šampiona očekivano su imali lak posao protiv Meksikanaca u prvom meču osmine finala Svetskog kupa u Španiji. Duel u čuvenoj dvorani San Đordi u Barseloni bio je više revijalnog karaktera, a Sombrerosima za utehu pred pakovanje kofera ostaje činjenica da su plasmanom u nokaut fazu ostvarili zacrtano, kao i da su koliko-toliko parirali velikom favoritu i dobili poslednju četvrtinu. Na kraju: SAD – Meksiko 86:63.

Izabrane vesti

Derik Rouz i drugovi sada će imati malo vremena da uživaju u lepotama katalonske prestonice i pripreme se za četvrtfinale u u utorak. Protivnika će saznati posle duela Dominikanske Republike i Slovenije (subota, 20.00).

Amerikanci su potpunu kontrolu igre i rezultata imali zahvaljujući odličnoj odbrani. Po potrebi su pojačavali pritisak na loptu i tako iz tranzicije stizali do lakih poena. Sve defanzivne postavke rivala razbijali su i sjajnim šutem za tri poena, u čemu je prednjačila bekovska linija Golden Stejt Voriorsa – Stefon Kari (trojke 9-6) i Klej Tompson.

Kari je bio najefikasniji na meču sa 20 poena, kapiten Džejms Harden je dodao 12, dok su dvocifreni učinak imali još Demarkus Kazins (11), Tompson (15) i Rudi Gej (po 10 poena). Na drugoj strani ubedljivo najviše je pokazao Gustavo Ajon (25 poena, 8 skokova), a pamtiće se i njegova sjajna rampa u prvom poluvremenu kada je stavio na poster Derika Rouza.

Najveća prednost SAD na meču iznosila je 37 poena.

(FOTO:  fiba.com)


tagovi

MeksikoMundobasket 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara