""
""

Samardžiski na terenu posle 10 meseci: Osećam se kao junior! U Megi je kao kod kuće

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.17. | 08:01

"Napravili smo dovoljno veliku razliku da mogu i ja malo da uđem na teren, prvi put posle deset meseci", kaže prekaljeni centar

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Dejan Milojević ima dosta briga zbog povreda svojih igrača, ali može da bude zadovoljan jer je uz Alfu Kabu konačno dobio centra adekvatnih kvaliteta. Posle deset meseci na parket se vratio Predrag Samardžiski i odigrao prve minute u Meginoj pobedi nad Dinamikom u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. 
"Mi smo i dalje malo neiskusan tim i utakmice koje su unapred upisane kao pobeda su najteže za igru. Odgovorili smo izazovu, ušli u pravi ritam posle nekih dva ili tri minuta igre. Igrali smo agresivnu odbranu, zaustavili smo njihove šuteve, a oni su poznati kao dobra, šuterska ekipa, koja ima nekoliko iskusnih imena u svom sastavu", kaže Samardžiski, da bi onda poručio:
"Napravili smo dovoljno veliku razliku da mogu i ja malo da uđem na teren, prvi put posle deset meseci", rekao je makedonski centar s velikim osmehom na licu, vidno srećan što je konačno ponovo bio na terenu.

Pitali smo ga kakav je osećaj ponovo biti u akciji posle tolike pauze? Inače, Samardžiski se dosad oporavljao od operacije hrskavice desnog kolena. 
"Iskreno, osećam se kao da nikad u životu nisam igrao košarku na ovom nivou, kao da sam junior, a-ha-ha. Ali, polako, sve polako dolazi na svoje. Imao sam dugu pauzu, prvu tešku povredu u životu, rehabilitaciju, ali drago mi je da sam dobro i da sam se vratio i da sam u Megi, gde se osećam kao kod kuće".

Sada je pred igračima Mega Leksa novi okršaj s Partizanom, odnosno susret prošlogodišnjih finalista, iz kojeg je tim iz Sremske Mitrovice izašao kao pobednik i osvajač Žućkove levice.
"Čeka nas tvrd, baš tvrd meč. I Partizan i mi igramo čvrstu odbranu, mislim da će to i odlučiti pobednika. Kup je takmičenje gde se u jednoj utakmici može svašta desiti. Sve će zavisiti i od toga koliko se ko istrošio pre te utakmice, a ja verujem da smo mi lepo raspodelili minute protiv Dinamika. To su i oni uradili".

Kako i sam kaže Samardžiski, nije bio u timu u prošlogodišnjem finalu, ali dobro zna sve što se dešavalo na terenu.
"Pratim ja sve, redovno. Kao da nisam ni odlazio, eto tako se osećam".

PIŠE: Nikola Stojković (nikolaS_sN)

(FOTO: Preuzeto uz dozvolu KSS.rs)


tagovi

Jadranska ligaKup Radivoja KoraćaMega LeksPredrag SamardžiskiSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara