""
""

Saigrač isprozivao Laneta Jovanovića: Samo ide i priča po terenu, a ne sme da šutira penal! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.13. | 17:38

Denis Odoi kivan na Milana Jovanovića zbog nedostatka hrabrosti u meču sa Genkom u polufinalu Kupa. Srbin se zamerio i medijima u Belgiji

 

Izabrane vesti

Anderleht je bio veliki favorit u Belgiji za osvajanje duple krune, ali su minulog vikenda snovi o osvajanju oba trofeja srušeni. Genk je u revanš meču polufinala kupa nadoknadio 1:0 iz prve utakmice, a potom na penale eliminisao Anderleht. Penal serija je bila više nego dramatična, a na kraju je Genk slavio sa 7:6.

Odlučujući penal je postigao golman Genka Laslo Koteleš u 11. seriji udaraca sa bele tačke. Pre toga, golman Anderlehta Silvio Proto je promašio penal. Ovaj poraz je izazvao mnogo nervoze u taboru Anderlehta, a među optuženima se našao naš internacionalac Milan Lane Jovanović. Njega je saigrač Denis Odoi direktno isprozivao da je kukavica koja samo priča na terenu, a ne sme da se uhvati za loptu i šutira penal. Odoi je šutirao penal u šestoj seriji, ali je promašio. Ipak, golman Proto je potom odbranio penal Kulibalija i produžio nadu Anderlehta. Inače, Proto je odbranio čak tri penala, ali je umesto junaka postao tragičar kada je u 11. seriji promašio odlučujući penal.

Pored Protoa, neprecizni za Anderleht su bili Bilja u prvoj, Odoi u šestoj i Jovanović u sedmoj penal seriji. Odoi je porihvatio krivicu za promašen penal, ali i isprozivao Jovanovića za kukavičluk.
„Žao mi je... Prejako sam udario loptu. Prihvatio sam da šutiram, iako nisam specijalista za penal. Ali, moram nešto da istaknem. Imamo u ekipi „asa“ od 32 godine, koji konstantno priča po terenu i deli lekcije svima, a nije smeo da se javi među prvih pet igrača i šutira penal. Lako ćete prepoznati tog čoveka. I onda ja moram da idem i šutiram iako kao defanzivac nisam baš vičan šutiranju penala“, poručio je Odoi.

Inače, Jovanović nije bio među pet igrača koji su se javili da šutiraju penal, a onda mu je trener u sedmoj seriji naredio da mora da puca penal.
„Nisam hteo da šutiram, ali poštujem odluku trenera koji me je naterao da to uradim. On je trener i on odlučuje, a ja sam samo igrač. Penali nisu fudbal i zato ne mogu da osećam veliki krivicu jer moj deo posla je da što bolje igram“, poručio je Jovanović.

On se zamerio i belgijskim novinarima kada je posle meča u miks zoni pred predstavnicima medija prišao mladom saigrču Denisu Pratu i rekao mu:
„Prekini da priča sa novinarima, suviše si mlad za to“.

Većina belgijskih medija kritikuje Laneta i njegovog saigerala M'Bokanija koji je u pomenutom meču zaradio crveni karton jer su bili među najslabijima na terenu, a važe za dvojicu najplaćenijih igrača u belgijskoj ligi sa zaradom od 1,4 miliona evra po sezoni.

Ovo je Jovanovića samo jedan u nizu incidenata u ovoj sezoni. Dobio je crveni karton u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv AEL kada se sukobio sa srpskim arbitrom Miloradom Mažićem, potom je u revanš meču sišao u svlačionicu i započeo incident sa Kipranima, posle kup meča sa Mehelenom se sukobio na terenu sa saigračem Tomom De Suterom, a u derbiju protiv Standarda je zaradio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača...

Ugovor mu ističe narednog leta i Anderleht mu najverovatnije zbog svih pomenutih situacija neće ponuditi produženje.

Inače, pomenuti M'Bokani je danas zbog pomenutog crvenog kartona kažnjen sa četiri meča suspenzije u domaćem šampionatu. 


tagovi

AnderlehtBelgijaDenis OdoiDiumersi MbokaniEvropaGenkmilan lane jovanovicŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara