""
""

Sabrana dela Lionela Mesija: Dao sam toliko het-trikova da ne mogu svih ni da se setim (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.15. | 18:01

Barselonin čarobnjak otkrio koji su mu golovi najdraži i po čemu pamti gostovanje u Madridu 2007.

Toliko je puta tresao mreže da više ne može svih golova ni da se seti. Čak 32. het-trika u Barseloninom dresu postigao je Lionel Mesi, naravno rekorder je katalonskog giganta po tom statističkom detalju, ali priznaje da ne bi mogao iz prve da nabroji protiv kojih klubova je bio toliko raspucan.
U ovom trenutku ne mogu da se setim svih het-trikova. Morao bih najpre da pogledam te golove ili da me neko podseti kako bih ih se setio svakog ponaosob“, iskren je Argentinac, koji drži rekord Barse i po broju het-trikova u jednoj sezoni, pošto ih je u prvenstvu 2011/2012 dao čak osam.

Možda ih ne pamti sve, ali je izdvojio omiljeni.
To je onaj postignut protiv Real Madrida, kad smo igrali nerešeno 3:3 na Nou Kampu iz 2006. godine. Ne samo zbog toga što je to bio moj prvi het-trik, već zato što su moji golovi omogućili Barsi da stiže prednost našeg večitog rivala na toj utakmici. Iako na kraju nismo osvojili titulu, u tom trenutku pogoci su imali posebnu vrednost, jer su postignuti protiv Reala“.

Izabrane vesti

A kao veliki sportista Leo ističe doprinos ostalih zvezda Barselone ličnom ostvarenju.
Uvek tražim od saigrača da mi se potpišu na loptu kojom sam postigao het-trik, jer verujem da je kompletna ekipa zaslužna za to. Bez saigrača nikad ne bih dostigao sve ovo u karijeri. Zato je lepo imati suvenir koji će me podsećati na njih. Lopte kojima sam postizao het-trikove čuvam u staklenim kutijama u porodičnom domu, zajedno sa ostalim trofejima i priznanjima ali razmatram mogućnost da im nađem neko posebno mesto“.

Izdvojio je četvorostruki dobitnik Zlatne lopte namenjene najboljem fudbaleru sveta i jedan od detalja koji za njega ima posebnu vrednost, a nije izražen kroz statistički učinak.
Sećam se da mi je po završetku utakmice sa Real Madridom 2007. prišao Raul i čestitao mi. Rekao mi je neke stvari koje su mi u tom trenutku značile i delovale lepo, baš zbog toga što ih je izrekla  veličina poput Raula. Uvek ću se sećati tog razgovora“, napomenuo je Lionel Mesi, koji je u intervjuu za zvanični sajt Barselone priznao i da ge nervira veliki broj promašenih penala.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraLionel Mesihet-trikEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara