""
""

Sa Pinto: Moramo uhvatiti ovu šansu, jer novu nećemo dobiti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.13. | 14:35

Portugalac poručuje da je gostovanje Jagodini najvažniji meč od njegovog dolaska u klub. Kadu podseća navijače da igrači Zvezde nisu zvezde Reala ili Barselone pa da pobeđuju sa dva ili tri gola razlike.

 

Izabrane vesti

Osvajanje titule više nije utopija, šampionski snovi su se opet rasplamsali na Marakani. Kiksevi Partizana, kao i serija Crvene zvezde od šest uzastopnih pobeda od kada je na klupu seo Rikardo Sa Pinto, vratili su crveno-bele u igru i sada u teoriji drže sve u svojim rukama. Ako pobede u svim mečevima do kraja sezone, postaće prvaci i prekinuti petogodišnju dominaciju večitog rivala.

Strateg crveno-belih Sa Pinto poručio je danas da ekipa mora da se potrudi da oberučke prihvati šansu koja joj se ukazala u trci za šampionsku titulu, ali je upozorio da igrači i dalje moraju da razmišljaju samo o sledećoj utakmici.
“Sada je potpuno drugačija situacija u odnosu na onu kakva je bila kada sam došao u klub. Stalno govorim igračima da uživaju i da je ovo fantastično vreme za njih. Moraju da pokušaju da ne osećaju pritisak i da sa obe ruke "uhvate" ovu šansu. Važno je da probamo da pružimo i više od onoga što smo do sada, jer nam se nova prilika neće ukazati”, rekao je Sa Pinto na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.

Crveno-belu uoči gostovanja u Jagodini u četvrtak uveče imaju "samo" dva boda manje u odnosu na lidera Partizan, pošto su crno-beli za svega mesec dana prokockali devet od 11 bodova prednosti.
“Svesni smo da je titula još daleko i sada je u našim glavama samo utakmica sa Jagodinom. Tek kada ona prođe razmišljaćemo o ostalim mečevima, pa i o duelu sa Partizanom”, istakao je napadač crveno-belih Filip Kasalica.

Brazilski internacionalac Kadu Mendeš kazao je da ekipa nikako ne sme da se opušta i razmišlja previše unapred.
“Do kraja prvenstva imamo još pet finala, prvo nas čeka u Jagodini, nadam se i verujem da ćemo uspeti da osvojimo nova tri boda, a zatim ćemo se fokusirati na ono što nas čeka dalje”, poručio je Kadu.

Na pitanje da li će zvižduci sa tribina posle pobede protiv Donjeg Srema u minulom kolu (1:0) uticati na ekipu, Kadu je rekao.
“Normalno je da su navijači zviždali, jer kod kuće uvek mora da se pobedi sa dva ili tri razlike. Ipak, nismo ni mi najbolji igrači na svetu, pogledajte kiksnu i Barselona i Real Madrid”, naveo je Kadu.

Sa Pinto nije želeo da komentariše mogućnost smene trenera Partizana Vladimira Vermezovića, uz obrazloženje da razmišlja samo o svom klubu.

Kada je u pitanju duel u Jagodini, Portugalac je podsetio da je u pitanju "dužnik" iz prvog dela sezone, kada su na Marakani slavili sa 2:1.
“Ovo je možda i najvažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone, iako nijedan meč nije lak na ovom nivou. Jagodina je organizovana ekipa koja zna da igra u različitim sistemima, a ima i odlične individualce. Takođe, plasirali su se u finale Kupa i zaista igraju odličnu sezonu. Moramo da igramo timski, najbolje što umemo i da nametnemo stil igre Crvene zvezde”, poručio je Sa Pinto.

Utakmica 26. kola Superlige Srbije između Jagodine i Crvene zvezde igra se u četvtak od 20.30 sati.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaFilip KasalicaJagodinajevtic i kaduRikardo Sa PintoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara