"Loran Košćelni obara Edina Džeka"
"Loran Košćelni obara Edina Džeka"

Rvač Košćelni pobrkao sport, Siti slavio sa igračem više (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.01.13. | 19:04

Građani iskoristili foru prednosti koji im je Francuz doneo naivnim potezom već u 10. minutu i odneli pobedu sa Emirejtsa – 2:0

 

Loran Košćelni obara Edina DžekaNesmotrenost, naivnost, glupost? Nazovite to kako želite, ali neshvatljiv potez Lorana Košćelnija već u uvodnim trenucima duela 22. kola Premijer lige skupo je koštao njegov Arsenal, pa je Mančester Siti lakše nego što se pretpostavljalo odneo ceo plen iz Londona – 0:2 (0:2).

Izabrane vesti

Strelci su bili Džejms Milner i Edin Džeko, ali je utakmicu obeležio rvački zahvat 27-godišjeg Francuza, koji je u 10. minutu duela na Emirejtsa obgrlio reprezentativca BiH iz Sitija, pa sudija Majk Din nije imao izbora no da mu pokaže put u svlačionicu i dosudi penal za goste.

Džeko je preuzeo odgovornost, ali se njegova odlučnost nije odmah isplatila, pošto je golman Tobdžija Vojćeh Šćešni uz pomoć stative ukrotio njegov udarac sa bele tačke.

Međutim, brojčani inferiorni domaćini nisu mogli doveka da odolevaju pred sve jačim naletima aktuelnih šampiona. Štaviše, koncetracija im je popustila vrlo brzo.

Džejms Milner slavi golVeć u 21. minutu, naime, Arsenal se nonšalantno postavio kod jednog slobodnog udarca gostiju, Siti je brzo izveo prekid, Karlos Tevez loptu protnuo do Milnera, a on ju je iz prve katapultirao iza leđa Šćešnija za 1:0.

Samo 11 minuta kasnije postalo je jasno da bodovi putuju u Mančester obzirom da je Edin Džeko naleteo na odbitak i sa par metara ćušnuo loptu u nebranjenu mrežu.

Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ali se rezultat na semaforu nije menjao. Čak ni kada je Vensan Kompani zbog neopreznog starta sa dve noge na Džeku Vilšeru morao da napusti teren u 75. minutu čime je uspostavljena ravnoteža na terenu.

Ipak, utisak je da se Arsenal do tada već istrošio, pa u samom finišu nije uspeo ni da ublaži poraz, iako je imao prilike za to.

Krajnji ishod meča, odnosno prva pobeda Sitija na gostovanju kod Arsenala još od davne 1975. godine, nije se ipak dovodila u pitanje, pa su Građani zadržali korak za ljutim gradskim rivalima iz Mančester junajteda, koji su i dalje na sigurnom prvom mestu sa sedam bodova prednosti nad najbližim rivalima. 

Arsenal je ostao na tek šestom mestu, čak ispod i mesta koja vode u Evropu.


PREMIJER LIGA, 22. kolo:

Mančester junajted - Liverpul 2:1 (1:0)
/Van Persi 19, Vidić 54. - Staridž 57/

Arsenal - Mančester Siti 0:2 (0:2)
/Milner 21, Džeko 32/

 

Subota:
Kvins Park Rendžers - Totenhem 0:0

Aston Vila - Sautempton 0:1 (0:1)
/Lambert 34 penal/

Fulam - Vigan 1:1 (1:0)
/Karagunis 22 - Di Santo 71/

Reding - VBA 3:2 (0:1)
/Kebe 82, Le Fondre 88, Pogrebnjak 90 - Lukaku 19, 69/

Stouk Siti - Čelsi 0:4 (0:1)
/Volters 45, 62 autogolovi, Lampard 65 penal, Azar 73(

Sanderlend - Vest Hem 3:0 (1:0)
/Larson 12, Džonson 47, Meklin 74/

Everton - Svonsi 0:0

Norič - Njukasl 0:0

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArsenalDžejms MilnerEdin DžekoEngleskaEvropaLoran KošćelniMančester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara