"Karl-Hajnc Rumenige"
"Karl-Hajnc Rumenige"

Rumenige: Gvardiola me nije iznenadio, srećni smo sa njim

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.05.14. | 15:10

Glavni čovek minhenskog Bajerna u superlativima pričao u španskom stručnjaku

Karl-Hajnc RumenigePredsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da je Pep Gvardiola u prvoj sezoni u minhenskom klubu odradio dobar posao.
"Nakon osvajanja triple krune, ljudi su mislili da ništa ne mora da se menja. Pep je promenio dosta toga i sve je uradio na pravi način. Sklonio je dva zadnja vezna, a na tu poziciju stavio Filipa Lama. Ekipa je bila postavljena bliže protivničkom golu na terenu, igrali smo jači presing nego prošle sezone. Postavio je ekipi nove izazove", rekao je Rumenige.

Ove sezone Bajern je pod vođstvom Gvardiole osvojio Bundesligu, nemački kup, evropski superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Ipak, Bavarci nisu odbrani trofej u Ligi šampiona, pošto su u polufinalu doživeli ubedljiv poraz od madridskog Reala.
"Pep me nije iznenadio, pokazao je isti kvalitet kao i dok je vodio Barselonu. On je odličan trener sa jasnom filozofijom. Uvek može da napravi problem protivniku i da ga taktički iznenadi. Srećni smo sa njim", naveo je Rumenige.

On je podsetio i da je Gvardiola u Nemačkoj morao da se navikne na drugačiju kulturu i jezik.
"To niko ne sme da zaboravi. Ipak, mislim da je jedino što ga je iznerviralo ove sezone ispadanje iz Lige šampiona. Radi se o neverovatno ambicioznom čoveku", zaključio je Rumenige.

(FOTO: Action images)


tagovi

Pep GvardiolaKarl-Hajnc RumenigeEvropaNemackaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara