""
""

Rudnevs i Son šokirali i ponizili Dortmund, Levandovski divljao, pljuštali evrogolovi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.02.13. | 17:31

HSV ostvario senzacionalan trijumf nad šampionom, majstorije Ekićija u Štutgartu, drama u Menhengladbahu, Đurđić i Grojter Firt devalvirali pobedu iz Gelzenkirhena...

Neverovatan meč u Dortmundu i šokantan poraz za Borusiju, kao i nekoliko evrogolova su obeležili 21. kolo Bundeslige

Izabrane vesti

Potpuno luda utakmica u Dortmundu u okršaju dva bivša evropska prvaka! Borusija je kao veliki favorit dočekala Hamburg, ali je svojim navijačima servirala neprijatno iznenanđenje i poražena je sa 1:3. HSV je još jednom pokazao da je potpuno nepredvidiva ekipa i ostvario definitivno najveći trijumf u sezoni.  Mimo svih očekivanja, prekinuta je Borusijina serija od četiri uzastoopne pobede, a Hamburg je sada uskočio u borbu za plasman u Ligu Evrope, možda čak i za četvrto meso koje vodi u kvalifikacije za LŠ.

Okršaj u Dortmundu je pucao od tenzije, golova, crvenih kartona... Ni u jednom trenutku nije bilo dosadno. Sve je počelo kao što su favoriti i očekivali. Levandovski je iskoristio katastrofalnu grešku Hajka Vestermana i doveo Milionere u vođstvo. Ali, je onda usledio šok za veiš od 80.000 domaćih pristalica. Prvo je Rudnevs pogodio na asistenciju Aogoa, da bi Son evrogolom doneo totalni preokret. Ovakav rasplet je šokirao domaće fudbalere, a čini se najviše Levandovskog koji je poptuno pogubio živce i divljački startovao nad Skjelbredom i zaradio crveni karton. Ispao je opšti metež na terenu, a došlo je i do sukoba Van der Varta i Kela.

Napadala je Borusija uprkos brojčanom hendikepu, ali je Adler bio sjajan na golu gostiju. Ubrzo je HSV ostao bez jednog igrača, jer Džefri Bruma zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Rojsom. Ni to nije pomoglo Milionerima koji su krenuli u pravu opsadu gola i umesto izjednačenja  - primili su još jedan gol! Rudnevs je bio najviši u skoku posle jedne kontre gostiju i centaršuta Van der Varta. Podvig Rudnevsa je ponovio i Son koji je u finišu meča svojim drugim golom na meču stavio tačku na senzacionalan trijumf Hamburga i poniženje domaćih fudbalera. Pogodio je praznu mrežu posle asistencije Jansena. Pola sata pre kraja, u timu gostiju šansu je dobio i Slobodan Rajković, dok je Gojko Kačar ušao u 89. minutu.

Fenomenalan meč prepun preokreta i sjajnih golova je viđen i u Menhengladbahu gde je gostovao Bajer Leverkuzen. Dva puta je vodio domaći tim, jednom gostujući, ali je na kraju završeno bez pobednika. Štrancl je doveo Koltove u vođstvo, ali je izjednačio Sidni Sam fenomenalnim golom posle strahovitog udarca sa dvadesetak metara. De Jong je vratio prednost domaćima, ali je usledio preokret Aspirindžija. Kisling je nastavio da rešeta mreže pogotkom na asistenciju Beniša. Totalni preokret je doneo Širle posle neuspele ofsajd zamke domaćih i proigravanja Kastra. Ali, najveća nada Borusije, brzonogi Patrik Herman je golom u finišu meča spasio Koltove poraza.

Burno je bilo i u Štutgartu gde su domaće Švabe nastavile sa nizom katastrofalnih rezultata. Pregazio ih je Verder sa 4:1 što je bio peti uzastopni poraz Štutgarta. „Novi Ozil“ Mehmet Ekići je čudesnim golom petom najavio pobedu Zelenih, ali je Traore izjednačio takođe prelepim pogotkom kada je uumalo pocepao mrežu Verdera. Ipak, potom je Hant vratio Verder u vođstvo, da bi Ekići novim spektakularnim golom iz slobodnjaka rešio dileme, a De Brujn je u sidijskoj nadoknadi potvrdio potop Švaba.

Grojter Firt i Nikola Đurđić su devalvirali pobedu iz Gelzenkirhena, porazom na svom terenu od Volfsburga. Presudio im je Bas Dost, a Đurđić je imao nekoliko dobrih prilika za gol, ali je Benaljo sjajno branio.

Jedini domaćin koji je danas slavio je Hanover koji je golom Mamea Dijufa gurnuo Hofenhajm ka ambisu Cvajte.

 

BUNDESLIGA - 21.kolo

Subota
Borusija - Hamburg 1:4 (1:2)
/Levandovski 17 - Rudvens 19,62, Son 26, 89/

Borusija Menhengladbah - Bajer 3:3 (1:0)
/Štrancl 45, De Jong 59, Herman 87 - Sam 53, Kisling 60, Šurle 65/

Štutgart - Verder 1:4 (0:1)
/Traore 51 - Ekici 35,64 Hant 61, De Brujn 90+2/

Hanover - Hofenhajm 1:0 (1:0)
/Dijuf 8/

Grojter Firt - Volfsburg 0:1 (0:1)
/Dost 23/

Ajntraht - Nirnberg 0:0

18:30 Bajern - Šalke

Nedelja:
15:30 Augsburg – Majnc
17:30 Frajburg - Fortuna

 


tagovi

Aron HantArtjoms RudnevsBajer LeverkuzenBorusija DortmundBorusija MenhengladbahEvropagrojter firtHamburgerKevin de BrujnMehmet EkićiNemackaNikola ĐurđićRobert LevandovskiSidni SamŠtefan KislingStutgartVerderVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara