"Duel Tima Hoglanda i Sebastijana Beniša"
"Duel Tima Hoglanda i Sebastijana Beniša"

Rudari lete visoko, ni Aspirindžije nemaju leka za raspucani Šalke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.14. | 20:25

Velika nada nemačkog fudbala Leon Gorecka načeo Bajer, da bi Klas-Jan Huntelar odlučio meč i još jednom pokazao koliko je nedostajao klubu iz Gelzenkirhena

Duel Tima Hoglanda i Sebastijana BenišaČetiri od četiri za Šalke u 2014. godini, iako protivnici nisu bili nimalo naivni. Međutim, posle HSV-a, Volfsburga i Hanover koplja je pred kaznenom ekspedicijom iz Gelzenkirhena morao da položi i Bajer i to usred Leverkuzena – 1:2 (0:1).

Zlata vredna pobeda koja je Rudarima donela i sigurnih šest bodova prednosti nad Borusijom Menhendladbah, koja im je uz Volfsburg jedini pravi konkurent za četvrto mesto na tabeli i mesto u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

I ne samo to. Četa Jensa Kelera posle nove, četvrte uzastopne pobede može da razmišlja i o višem plasmanu pošto joj Borusija Dortmund sada beži samo dva, a Bajer tri boda.

A Šalke igra sjajno.

Protiv Bajera odskočila su dva imena. Jedno već po navici, iako je Klas-Jan Huntelar zbog teške povrede propustio veći deo sezone. Drugo je ime Leona Gorecke, novog nemačkog vunderkida, projektovanog u naslednika tek nešto starijeg Julijana Drakslera za kojeg se otima pola Evrope, a koji će po svemu sudeći završiti u Bajernu iz Minhena.

Posle večerašnje utakmice, ipak, utisak je da navijači Šalkea nemaju previše razloga za brigu, jer je Gorecka, koji je tek početkom ovog meseca proslavio 19. rođendan, nagovestio neverovatan potencijal.

U 28. minutu iskoristio je trenutak nepažnje Larsa Bendera, ukrao mu loptu na nekih 40 metara od protivničkog gola, kao vihor proleteo pored poslednjeg defanzivca Bajera i potom u maniru mnogo iskusnijih kolega hladnokrvno lobovao nemoćnog Bernda Lenoa za 1:0.

Ali, daleko od toga da je posao bio završen u tom trenutku. Domaći tim nije mačji kašalj. Naprotiv. Večeras mu je nedostajalo sreće.

Bez obzira na to što je do izjednačenja stigao zahvaljujući nespretnoj reakciji i poklona Felipea Santane, koji je posle jednog ubacivanja loše zahvatio loptu i poslao je u sopstvenu mrežu.

Međutim, imao je Santana zaleđinu u ofanzivnom delu ekipe. Preciznije, u Huntelaru čiji se povratak na teren poklopio sa renesansom u Gelzenkirhenu.

Jedna duga lopta Džefersona Farfana, naizgled bezazlena, Holanđanin leđima okrenut golu. Ali, kao da Huntelar ima oči i na potiljku. Savršen osećaj za gol se podrazumeva.

Ni tu nije bio kraj, pošto se u samom finišu Bajer zaleteo i krenuo na sve ili ništa. Međutim, Ralf Farman je skinuo zicer Štefana Kislinga da bi duboko u sudijskoj nadoknadi i prečka bila saveznik Šalkea.

Ko je rekao da sreća prati hrabre?

BUNDESLIGA – 21. kolo:

Borusija Dortmund – Ajntraht Frankfurt 4:0 (2:0)
/Obamejan 10, 21, Levandovski 47 pen, Jojić 68/

Bajern Minhen – Frajburg 4:0 (3:0)
/Dante 19, Šaćiri 34, 41, Pizaro 88/

Verder – Borusija Menhengladbah 1:1 (0:1)
/Obranijak 88 - Rafael 6/

Hofenhajm – Štutgart 4:1 (1:0)
/Šiplok 12, 66, Foland 49, Firmino 90+2, pen – Ridiger 78/

Ajntraht Braunšvajg – Hamburg 4:2 (0:1)
/Kumbela 51, 61, 85, Hohšajt 90+3 – Lasoga 23, Iličević 76/

Bajer Leverkuzen – Šalke 1:2 (0:1)
/Santana 66ag – Gorecka 28, Huntelar 74/

Nedelja:
15.30: Augsburg – Nirnberg
17.30: Herta – Volfsburg

Petak:

Majnc – Hanover 2:0 (0:0)
/Mali 51, Čupo-Moting 90+3/

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaLeon GoreckaLars BenderKlas Jan HuntelarFelipe SantanaEvropaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara