""
""

Rozberg uz veliku grešku ili opaku nameru do VN Singapura

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.16. | 16:00

Ludnica u Singapuru. Rozberg pobedio sudbinu, promašio boks, i na ćelavim gumama izdržao do kraja trke ispred Danijela Rikarda

Siguran je bio Niko Rozberg na Velikoj nagradi Singapura sve do završne faze trke. Vozač Mercedes AMG Petronasa promašio je ulazak u boks, i iz nepoznatog razloga propustio planiranu zamenu pneumatika, a onada je nastala drama na stazi. Danijel Rikardo je počeo da smanjuje prednost, pa je delovalo je da Mercedesov vozač možda i neće do kraja izdržati. Ipak, Rozbergove ćelave gume su poslužile sve do kraja. Nemac je prvi prošao kroz cilj, a za njim i ovoga puta savršeni Danijel Rikardo u pratnji aktuelenog šampiona, Luisa Hamiltona.

Izabrane vesti

Zapažen rezultat na ovoj trci ponovo je zbog falš taktike Skuderije izmakao Kimiju Rajkonenu i Ferariju. On je u 34. krugu presekao u levoj krivini Luisa Hamiltona, i našao se u odličnoj poziciji. Aktuelni šampion mogao je samo da propusti Kimija koji je čistim trkačkim manevrom izvršio preticanje. Ovakvu scenu dugo nismo videli, što je za Formulu 1 dobro jer se u praksi dokazuje teorija po kojoj na uličnim pistama sem Mercedesa, Ferari i Red Bul imaju konkurentnu ulogu. „Naravno“, što Kimi učini, to Ferari posle uprska... Jednostavno, taktika zamene pneumatika ponovo je pomogla Luisu Hamiltonu i Mercedes AMG Petronasu da Britanac zauzme treće mesto. Četvrto mesto na VN Singapura, jasno je iz priloženog zauzeo je Kimi Rajkonen.

Peto mesto na VN Singapura pripalo je Sebastijanu Fetelu iz Ferarija, šesti je Maks Verstapen u Red Bulu, dok je sedmo mesto pripalo ovoga puta solidnom Fernandu Alonsu, automobilisti Meklarena. Osmoplasirani vozač na trci bio je Serđo Perez, iza koga slede Danil Kvjat i Kevin Magnusen.

Trka za VN Singapura dokazuje teoriju po kojoj superiornost Mercedesa nije neprikosnovena na uličnim, odnosno nešto sporijim pistama. Generalna ocena protekle trke zaoto je povoljna, ali ukazuje na jednostavan zaključak koji se sam po sebi nameće. Statna pozicija, sigurnost vožnje, ali i odgovarajuća taktika ekipe prilikom odlasaka u boks, ključni su faktor za osvajanje trka na sličnim pistama. Prema tome, u Formuli 1 ništa nije gotovo. Nastavak zavrzlame sledi, a sledeće bojište je u Maleziji.

GENERALNI PLASMAN
1. Niko Rozberg (Mercedes AMG Petronas) 273
1. Luis Hamilton (Mercedes AMG Petronas) 265 
3. Danijel Rikardo (Red Bul) 179
4. Sebastijan Fetel (Ferari) 153
5. Kimi Raikonen (Ferari) 148

Piše: Miloš Milić

(FOTO: Action Images)


tagovi

VN SingapuraSebastijan FetelNiko RozbergMaks VerstapenLuis HamiltonKimi RajkonenFormula 1Danijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara