"Rozberg je usporio u Monaku ali želi sigurnu Mercedesovu kacigu"
"Rozberg je usporio u Monaku ali želi sigurnu Mercedesovu kacigu"

Rozberg ostaje u srebrnom gnezdu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.16. | 12:02

„Srećan sam u Mercedesu, oni su zadovoljni mojim učinkom, pa se nadam saradnji koja će trajati još mnogo godina“, kaže Rozberg i rasteruje sve glasine koje ga već mesecima oblače u crveni kombinezon Ferarija

Rozberg je usporio u Monaku ali želi sigurnu Mercedesovu kaciguNiko Rozberg želi da zadrži partnerski odnos sa Mercedesom na duži vremenski period. Nemac je tako rasterao sve špekulacije oko njegovog transfera izjavivši kako je trenutno fokusiran na obnovu ugovora za 2017. godinu. U ovom trenutku u javnosti je aktuelno pitanje njegovog transfera iz Mercedesa od koga eto nema ništa.

Rozbergov se sam opredelio i izjavio kako mu je prvi zadatak ostanak u ekipi koja mu je autoritativno u Monaku preko radio veze javila da je previše spor, i da dalje nastavi po njihovim uputstvima. To nisu naše reči, već interpretacija onoga što je nemačkom vozaču poručeno iz boksa kada mu je naloženo da se pomeri Hamiltonu sa puta.

Izabrane vesti

Bilo je priče, ali i dešavanja koja su Rozberga povezivala sa bivšim vozačem Ferarija, Gerhardom Bergerom koji je uoči trke u Monaku glasno razmišljao o isteku ugovora nemačkog vozača u Mercedesu. Sa tim u vezi Rozberg je u poslednjih par meseci dosta često i bio u društvu ljudi iz Maranela, ali da su priče o njegovom milionskom transferu samo glasine Nemac je potvrdio lično pre par sati.
„Nije mi ni na kraj pameti da razmišljam o bilo kakvim promenama. Nisam o tome razmišljao ni pre Monaka, pa ne mislim ni sada. Srećan sam u Mercedesu, oni su zadovoljni mojim učinkom, pa se nadam saradnji koja će trajati još mnogo godina“, kaže Rozberg i rasteruje sve glasine koje ga već mesecima oblače u crveni kombinezon.

Očekuje se da tim iz Štutgarta ponudi Niku Rozbergu dugoročan, ali svakako ne i povoljniji ugovor nego što je potpisao Luis Hamilton. Bilo kakva povlastica za Nemca je neočekivana, ali je primetno da Mercedes zbog furioznog početka sezone okleva sa ponudom kako ekipa ne bi morala da se previše isprsi i ponudi više nego što mora. Aktivacija ove priče posle Rozbergovog sedmog mesta u Monaku, ali i udesa na prethodnoj trci sa Luisom Hamiltonom zato je za poslovno hladne Nemce potpuno očekivana. Drugim rečima Rozberg će gotovo izvesno ostati u Merrcedesu, a oni će mu dati samo onoliko koliko moraju uz naravno maksimalnu obavezu za zalaganje u budućim poduhvatima.

(Foto:Action Images)


tagovi

Niko RozbergLuis HamiltonGerhard BergerFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara