""
""

Rosijevo dosta gluvim telefonima u kraljevskoj klasi

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.07.16. | 13:48

Motociklista Muvistar Jamahe, Valentino Rosi zalaže se za uvođenje radio komunikacije u Moto GP i tvrdi da u Asenu ne bi pao u Asenu da je imao vezu kao sa boksom kao vozači F1

Posle kišne trke u Nemačkoj ništa više nije isto za Valentina Rosija. Veliki as je zato izjavio da želi uvođenje radio komunikacije u Moto GP po važećim pravilima Formule 1. Šta na sve to kaže Dorna, nije poznato, dok Doktor da podsetimo još uvek negoduje i zbog Asena uz tvrdnju da bi izbegao pad da je imao obezbeđenu vezu sa boksom Muvistar Jamahe.
Kada bi nam dozvolili direktnu komunikaciju sa timom, sve bi sigurno bilo mnogo lakše. Ponekad je teško ispratiti obaveštenja pored staze, i to je prava istina. Na primer, ako se u obzir uzme Asen, da su mi rekli da imam dve sekunde prednosti i da je pametnije da usporim izbegao bih pad. Ako je moguće imati radio komunikaciju, ja ne znam zašto je nemamo. Možda ih to previše košta”, izjavio je Rosi još uvek vidno zabrinut zbog grešaka koje su prouzrokovale loš rezultat u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Mark Markez sa duge strane ne haje za reči autoriteta kao što je Rosi i navodi da bi bilo suludo da neko koristi ovakvo „pomagalo“, a da pri tom tutnji pistom brzinom od 300 km/č.

Na pola priče, odnosno na zlatnoj sredini između Markeza i Rosija se našao Andrea Doviciozo koji kaže da bi uvođenje radio veze bilo korisno, ali da misli da je za sada bolje da ostane onako kako je bilo do sada jer Moto GP nije sličan Formuli 1.

(Foto: Action Imiges)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezJamahaAndrea Doviciozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara