"Rosi je dostojanstven u pobedi u spomen na palog Saloma"
"Rosi je dostojanstven u pobedi u spomen na palog Saloma"

Rosijeva katalonska disertacija za pomen Salomu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 11:20

„Ovo je velika pobeda, možda jedna od najvećih u mojoj karijeri, posvećena Luisu Salomu i njegovoj porodici“, kaže dostojanstveni Valentino Rosi

Rosi je dostojanstven u pobedi u spomen na palog SalomaSve se kreće, i sve okreće u životu jednog od najpopularnijih motociklista u istoriji kraljevske klase. Valentino Rosi je došao do druge ovosezonske pobede u Kataloniji, sprao gorak ukus fijaska sa Muđela, ali je opet dokazao da mu je ljudska strana ispred šampionske ambicije. Reče Doktor da mu je ovo bila „savršena nedelja“, ali se brzo vrati surovom životu jer nije zaboravio da je Katalonija odnela život mladog Luisa Saloma, u Moto 2 konkurenciji...

„Bio bi ovo samo sjajan vikend za mene da se u Kataloniji nismo na nesrećan način oprostili od Luisa Saloma. Ipak iza nas je u takmičarskom smislu sjajna nedelja pošto smo dosta toga unapredili u podešavanjima motora na zagrevanju. Trka je bila sjajna, loša startna pozicija me nije omela da budem dovoljno jak i dođem do prve startne pozicije. Od tog momenta sam davao apsolutno sve od sebe da se odlepim, ali nije išlo , nisam bio dovoljno brz da pobegnem Markezu. Na kraju sam ipak bio spreman za borbu koja je bila odlična i sa dosta preticanja. Mislim da bi bilo čudno kada bih poželeo bolju trku, jer je ovo jedna od mojih omiljenih staza na kojoj nisam pobeđivao još od 2009. godine“, kaže pobednik trke u Kataloniji, Valentino Rosi.

Izabrane vesti

DOKTOR SPRŽIO KATALONIJU–LORENCA MUČKI HAVARISAO JANONE! (VIDEO)

Kao što smo rekli iza Rosijevog velikog podviga stoji i crni bilans ovog motociklističkog događaja. Direkcija trke je na pogibiju Saloma odreagovala krajnje primereno ali odveć kasno jer je jedan život nestao zbog konfiguracije staze. Kasno su se Katalonci dosetili da se promeni ruta na pisti i to tako što će se voziti po putanji kojom ide Formula 1. Za Saloma je već bilo kasno, a pošto je već tako onda se postavlja pitanje obezbeđenja trkališta i organizacionog propusta u bezbednosnom opremanju staze. Drugim rečima Moto GP nadzorni organi nisu dobro predvideli sve okolnosti, pa i ove godine imamo mrtve na gran–pri stazi.

Sa tim u vezi Rosi se nije osvrtao na Lorencov i Janoneov incident, ne tiču ga se tuđa posla ali je veoma važno da kažemo kome je kroz izjavu posvetio ovu trku. Naravno reč je ponovo o Luisu Salomu čijim senima se Doktor duboko poklonio napuštajući katalonsku pistu.
„Odradili smo dobar posao pa je možda ovo najbolji način da saniram štetu sa Muđela. Ovo je velika pobeda, možda jedna od najvećih u mojoj karijeri, posvećena Luisu Salomu i njegovoj porodici“, kaže Valentino Rosi u dostojanstvenom nastupu posle pobede koju nije bilo smisla euforično slaviti.

TRAGEDIJA:SMRT NA STAZI U KATALONIJI (VIDEO)

(Foto:Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezLuis SalomHorhe LorencoAndrea Janone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara