"Ronaldo"
"Ronaldo"

Ronaldo: Možda su druge ekipe jednostavno bolje i zaslužuju više od nas

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.06.14. | 11:32

"Jasno je da smo želeli da pobedimo, ali to nije bilo moguće. Znamo da nismo favoriti i nikada nismo ni bili, tako da ne gajite iluzije da Portugalija može biti svetski šampion", rekao je as Reala

RonaldoI Portugalija se svrstala među reprezentacije koje su potpuno podbacile na Mundijalu u Brazilu. Razlika je samo u tome što su izabranici Paula Benta još u igri, dok su Španci i Englezi već spakovali kofere i čekaju da odigraju to oproštajno treće kolo u grupi. Portugalce je spasao centaršut Kristijana Ronalda i gol Silvestrea Varele u petom minutu sudijske nadoknade vremena, kada su uspeli da isčupaju bod protiv SAD-a iako su prvi došli u vođstvo (2:2).

Ronaldo, koji je posle meča bio na doping kontroli, razočarano je konstatovao da ne zna šta se dešava.
“Poruka za Portugalce? Pre svega poruka za saigrače koji su igrali, bili na terenu i patili, njima bih prvo zahvalio. Jasno je da smo želeli da pobedimo, ali to nije bilo moguće. Ne znam šta se dešava. Nismo mogli da pobedimo i za to nemam objašnjenje. Dali smo sve do sebe. Fudbal je takav”, slegao je ramenima Ronaldo.

Izabrane vesti

Kapiten Portugalije, na insistiranje medija, pokušao je da pronađe uzroke loše forme.
“Možda ima više faktora. Duga sezona, ali i druge ekipe su igrale Ligu šampiona, kupove i lige. I ostali mogu to da uzmu u obzir. Svi ovde žele da pobede. Znamo da nismo favoriti i nikada nismo bili, bez obzira što smo učinili ono u baražu protiv Švedske, tako da ne gajite iluzije da Portugalija može biti svetski šampion. U fudbalu je sve moguće, ali postoje i druge stvari. Možda su druge ekipe jednostavno bolje od nas i možda zaslužuju više od nas”.

Mediji su se prethodnih dana najviše bavili Ronaldovim fizičkim stanjem.

“Ne želim da se pravdam svojim fizičkim problemima. Mislim da je to nepotrebno. Ovde sam i trudim se da zajedno sa saigračima pružim što više mogu. Svaki dan u novinama čitam neke vesti o sebi, nekoj povredi, o ovome, onome… Ovde sam svojom dušom i telom da pomognem. Nismo mogli da ostvarimo naš cilj, da pobedimo, ali videćemo šta će se desiti u poslednjog utakmici", rekao je Ronaldo.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalKristijano RonaldoBrazil2014GJužna AmerikaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara