"Aguero, Falkao i Grizman"
"Aguero, Falkao i Grizman"

Ronaldo i Mesi su sa druge planete... Najbolji međ običnim svetom rastu na Kalderonu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.04.15. | 10:36

Antoan Grizman, Serhio Aguero i Dijego Kosta na trećem, četvrtom i petom mestu na listi najefikasnijih strelaca u četiri najjače lige Evrope

Aguero, Falkao i GrizmanNije počelo slavno, ali je Antoan Grizman polako upijao energiju sa tribina Visente Kalderona i izrastao u omiljenog sina kluba sa reke Manzanares. Sa dva gola u Korunji stigao je do kote od 20 u prvenstvenoj sezoni i osamio se na trećem mestu liste najefikasnijih igrača Primere, dva koraka ispred Barseloninog Nejmara. Kristijano Ronaldo (39) i Lionel Mesi (35) jednostavno su druga dimenzija, ali izgleda da je Atletiko još jednom uspeo da iskopa biser koji će sijati i u senci.

Ovaj put to istina nije klasična devetka kakve smo navikli da gledamo na Kalderonu. Mario Mandžukić je počeo dobro, ali je usporio posle trvenja sa Dijegom Simeoneom.

Izabrane vesti

Međutim, ovde to i nije tema. Grizmanov učinak naime dobija na značaju tek ako izuzmemo Ronalda i Mesija iz jednačine i osvrnemo se po Evropi u potrazi za najubojitijima na Starom kontinentu. Ako se ograničimo samo na one najveće lige shvatićemo koliko je u stvari prefinjen njuh Atletikovih skauta kada treba namirisati neutoljivu glad za golovima.

Naime, pored Grizmana – ponavljamo, ne računamo vazemaljce kakvi su Ronaldo i Mesi - u četiri najjače lige Evrope samo je još Serhio Aguero, napadač Mančester Sitija, probio granicu od 20 prvenstvenih golova. Aguero, koji je pre Sitija nišanske sprave punih pet godina podešavao baš u Atletiku.

Tamo ga je nasledio Radamel Falkao, koji se ne snalazi najbolje u Mančester junajtedu. Kada je i on otišao sa Kalderona navijači su se zabrinuli da neće dobiti adekvatnog naslednika. Samo da bi se onda pojavio – Dijego Kosta, koji je sada kao igrač Čelsija na deobi petog mesta na listi najboljih strelaca u "velikoj četvorki" evropskog fudbala. Rame uz rame sa Aleksanderom Majerom iz Ajntrahta, koji je nažalost već završio sezonu zbog teške povrede. U Seriji A prednjači Karlos Tevez, ali je as Juventusa stigao "tek" do kote 18.

Naravoučenije, ako želiš gol mašinu kupuj u Atletiku!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerhio AgueroPrimeraKarlos TevezEvropaDijego KostaAtletiko MadridAntoan GrizmanAleksander Majer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara