""
""

Romin Nindža evrogolom poništio kiks Ljajića, Vučica na bod od Juvea! Majstori Toto i Luka… (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.12.14. | 17:00

Vučica pobedila na gostovanju u Đenovi i prekinula seriju nepobedisvosti Grifona. Verona slavila u Udinama

Roma je dala najbolji mogući odgovor posle ispadanja iz Lige šampiona od Mančester Sitija. Na vrućem terenu na Marasiju, Vučica je pobedila Đenovu 1:0 i prišla na bod zaostatka lideru Juventusu kojeg je danas zaustavila Sampodorija.

Izabrane vesti

Počelo je sjajnom asistencijom Ljajića za Žervinja, ali je Perin zaustavio Rominog Afrikanca. Međutim, sjajni golman Đenove je ubrzo posle toga prelomio pitanje pobednika. Nažalost u korist protivničkog tima… Nepropisno je zaustavio Naingolana i skrivio penal i crveni karton. Ljajić je u odsustvu Totija preuzeo odgovornost, ali se nije proslavio. Rezervni golman Lamana je odbranio šut Ljajića sa bele tačke i vratio nadu domaćem timu.

Ipak, brojčana prednost je bio faktor koji je dao krila Romi i gosti su nastavili da napadaju. U 40. minutu su stigli do toliko željenog vođstva. Maikon je sjajno prošao po desnoj strani i uputio centaršut, a Radža Naingolan spektakularnim udarcem zatresao mrežu Đenove. Popularni Nindža je tako sjajnu partiju krunisao golom za koji će se ispostaviti da je bio pobedonosni.

Đenova nije mogla da uzvrati sa igračem manje, Roma je dominirala i propustila priliku da ubedljivije slavi. Ljajić je imao još dve dobre prilike, Žervinjo i Iturbe po jednu… Zaslužena pobeda Vučice koja je sada za petama šampionu iz Torina.

Verona je prekinula seriju očajnih rezultata i posle osam uzastopnih prvenstvenih mečeva bez trijumfa, konačno osvojila tri boda. Slavili su 2:1 na gostovanju Udinezeu koji nastavlja da igra po sistemu toplo-hladno.

Prvo poluvreme su obeležili neuništivi veterani Antonio Di Natale i Luka Toni. Popularni Toto je doveo Zebre u vođstvo posle pola sata igre lepim udarcem glavom, ali mu je Toni uzvratio majstorijom u nadoknadi vremena kada je izvrteo odbranu Udinezea i neodbranjivo šutirao. Pitanje pobednika je rešio grčki vezista Lazaros Hristodulopulos na startu drugog poluvremena pošto je pogodio kroz noge golmana Karnezisa.

Davljenici Ćezena i Kaljari su odigrali remi bez golova.

SERIJA A, 15. kolo

Subota:
Palermo – Sasuolo 2:1 (1:0)
/Riđoni 3, Beloti 90+3 – Pavoleti 85/

Lacio – Atalanta 3:0 (1:0)
/Mauri 51, 71, Lulić 81/

Nedelja:
Juventus – Sampdorija 1:1 (1:0)
/Evra 12 – Gabijadini 51/

Đenova – Roma 0:1 (0:1)
/Naingolan 40/

Parma – Kaljari 0:0 

Udineze – Verona 1:2 (1:1)
/Di Natale 31 - Toni 45+2, Hristodulopulos 46/

18.00: Ćezena – Fjorentina
20.45: Milan – Napoli

Ponedeljak:
19.00: Empoli – Torino
21.00: Kjevo – Inter

(FOTO: Action images)


tagovi

Adem LjajićAntonio di NataleĐenovaEvropaItalijaLuka ToniRadža NaingolanRomaSerija AUdinezeVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara