"Njegov napadački fudbal oduševljava Abramoviča: Sampaoli"
"Njegov napadački fudbal oduševljava Abramoviča: Sampaoli"

Roman nastavio da vrti telefone: Halo Čile, pošto Sampaoli?

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.15. | 17:50

Sjajni argentinski stručnjak je jedan od ozbiljnijih kandidata za klupu Čelsija

Njegov napadački fudbal oduševljava Abramoviča: Sampaoli

Nema dana, a da se neko trenersko ime ne spomene u kontekstu preuzimanja funkcije menadžera Čelsija narednog leta. Od ranije su u pol-poziciji Pep Gvardiola, Dijego Simeone i Huande Ramos, a sada se kao kandidat spominje i Argentinac Horhe Sampaoli.

Izabrane vesti

Selektor Čilea podigao je sebi cenu uspesima sa La Rohom i titulom šampiona Južne Amerike koju je osvojio prošlog leta, a koja mu je donela nominaciju za najboljeg trenera u 2015. u konkurenciji sa Pepom Gvardiolom i Luisom Enrikeom

Sampaoli je, takođe, privukao pažnju i čelnika Svonsija koji i dalje traže naslednika Geriju Monku i koji su želeli da mu ponude posao, a želi ga i Roma koja traži zamenu za Rudija Garsiju. Ipak, gazda Čelsija Roman Abramovič namerava da rekonstruiše Plavce i naredne sezone ih vrati u sam vrh evropskog fudbala, a veruje se da je upravo Sampaoli glavna osoba za koju je Rus procenio da može da iznese taj ozbiljan projekat. 

Takođe, angažovanje Holanđanina Gusa Hidinka samo do kraja ove sezone jasan je znak da se na Stamford Bridžu traži trajno rešenje, a 55-godišnji Sampaoli jedan je od onih čije se angažovanje ozbiljno razmatra, piše Dejli Mejl. Kao glavni adut Argentinca navodi se napadački fudbal koji forsira, a koji Abramovič želi da gleda svake nedelje kod Čelsija.

Takođe, u Čelsiju su nastavili pregovore sa čelnicima Montreala, kako bi izdejstvovali raskid ugovora Didijea Drogbe i kanadskog tima. Gus Hidink je sam potvrdio da bi voleo da mu 37-godišnji napadač bude asistent u Čelsiju, ali i da mu se povremeno stavi na raspolaganje kao napadač, ako za tim bude bilo potrebe.
„Razumemo Drogbinu želju da se vrati u Čelsi, ali nam je potreban za narednu sezonu. Činimo sve što možemo da ga zadržimo u Montrealu za sezonu 2016. i spremni smo da mu izađemo u susret, ali je situacija van naše kontrole“, saopštili su u kandaskom klubu.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roman AbramovičPremijer ligaPep GvardiolaHuande RamosHorhe SampaoliEngleskaDijego SimeoneČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara