""
""

Roma „ucenjuje“ Inter zbog starih dugova i uzima Brozovića?! U igru uključeni Dodo i Ljajić

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.16. | 10:59

Valter Sabatini spremio lukav plan za leto...

Roma se sprema za veliko letnje spremanje, a Valter Sabatini ne sedi skrštenih ruku. Kako javlja ugledni rimski dnevnik Korijere delo Sportsportski direktor Vučice duže vreme je u potrazi za igračima koji bi mogli da budu pokretačka snaga kluba naredne sezone, a kao prva meta izdvojio se - Marcelo Brozović.

Izabrane vesti

Interova zlatna koka pronašla je svoje mesto u sistemu Roberta Mančinija, zbog čega njegove partije nisu prošle neopaženo. Hrvatski biser je zato i postao prva Romina želja, a za ostvarenje transfera Sabatini sprema zanimljivu ponudu. 

Dok Inter verovatno više razmišlja o kešu, prvi operativac prestoničkog kluba spreman je da se odrekne ugovora dvojice igrača od kojih je jedan bio, a drugi je i dalje na pozajmici u Interu - Dodoa i Adema Ljajića

A sve to moglo bi da se ostvari na konto starih dugova, koje Inter vuče još od sezone 2014/15. 

Jer, iako je Dodo i prvi deo aktuelne sezone proveo u Interu, nije bio u Mančinijevim planovima pošto je odigrao samo jedan meč. Ali, Nerazuri su leta 2014. godine potpisali sa Brazilcem ugovor o dvogodišnjoj pozajmici vredan 1.200.000 evra, ali je imao i klauzulu u kojoj se navodi da je Inter u obavezi da plati još 7.800.000 evra ako igrač debituje u prvom timu.

Kako se to dogodilo već nekoliko nedelja kasnije, a Inter nije izvršio unapred dogovorenu uplatu, Roma ima jak štih u svom rukavu. 

Na sve to Sabatinijevo oružje je i Ljajić, koji je u poslednje vreme počeo da se budi i pruža igre na zadovoljavajućem nivou. Podsetimo, srpski reprezentativac je prethodnih meseci bio meta brojnih Mančinijevih kritika, ali je sada pronašao ritam i formu, što bi moglo da utiče na Nerazure da pozajmicu pretoče u transfer. Uzgred i Ljajić je nedavno otkrio da je „Roma njegova prošlost i da je fokusiran samo na Inter“, što bi moglo da utemelji njegov ostanak na Đuzepe Meaci. Uostalom, u ugovoru o pozajmici stoji da bi Inter trebalo Ljajića da plati 11.000.000 evra. Dakle, ukupno gotovo 19.000.000 evropskih novčanica.

List navodi da je Sabatini već obavio preliminarne razgovore sa Brozovićevim agentom Miroslavom Bičanićem i da je priča krenula pozitivnim tokom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARomaMarcelo BrozovićItalijaInterEvropaDodoAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara