Marko Rojs (©AFP)
Marko Rojs (©AFP)

Rojsova poslednja tura: 80.000 piva i gol iz slobodnjaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 21:29

Dugogodišnji kapiten Borusije Dortumd odigrao poslednji meč na Vestfalenu

Još finale Lige šampiona 1. juna na Vembliju sa Real Madridom i to je to, Marko Rojs je nakon 22 godine (10 u mlađim kategorijama i 12 u prvom timu) završio sa Borusijom Dortmund. Imaće dugogodišnji kapiten priliku da se u velikom stilu oprosti od kluba, sa najznačajnijim peharom klupskog fudbala, ali danas je za njega bio jednako emotivan dan. Poslednji put pred odlazak u Sjedinjene Američke Države (najverovatnije Sent Luis) iskusni napadač istrčao je pred krcate tribine Vestfalena.

Na zatvaranju bundesligaške sezone 2023/2024, Milioneri su se od svojih navijača oprostili sa ubedljivih 4:0 protiv Darmštata, a svoj dan za pamćenje Rojs je dopunio pogotkom iz slobodnog udarca za 2:0 u 38. minutu. U igri je ostao do desetak minuta pred kraj, kada su mu igrači oba tima napravili špalir i aplauzom ga ispratili sa terena.

Izabrane vesti

Čuveni Žuti zid se od svog ljubimca oprostio koreografijom, a on je našao originalan način da im se zahvali na podršci svih ovih godina. Tako što je svima koji su danas bili na stadionu platio pivo! Očekivano, ulaznice za ovu utakmicu su bile rasprodate i na tribinama zvanično 81.365 gledalaca.

Sve ih je na štandovima sa pićem dočekala poruka: "Hvala vam na svemu! Oproštajno pivo je na moj račun. Vaš Marko".

I nakon utakmice Rojs se obratio navijačima.

"Naravno da je bilo uspona i padova, a samo sam im se zahvalio što su uvek bili tu i što su me podržavali. To nije nešto što možete uzeti zdravo za gotovo i moguće je samo u Dortmundu", izjavio bivši reprezentativac Nemačke.

Osvrnuo se iskusni fudbaler i na predstojeće finale Lige šampiona sa Realom. Biće to njegova druga prilika da podigne "ušati" pehar. U prvoj je, 2013. takođe u Londonu, uspešniji bio Borusijin najveći rival, Bajern Minhen.

"Želja za trofejom je bezgranična! Bezgranično mora biti i verovanje", jasan je Marko Rojs uoči možda i najznačajnije utakmice svoje karijere.



tagovi

EXTRA TIMEMarko Rojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara