""
""

ROBIJEVA ŽELJA KONAČNO NA MARAKANI: Zvezda dovodi Marija Božića!

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.06.13. | 15:32

Bivši fudbaler Slovana potvrdio u izjavi za MOZZART Sport da je kontakt uspostavljen, ali kaže da posao još nije završen: "Kao i svakom igraču sa ovih prostora Crvena zvezda bi za mene predstavljala premiju, izazov"

Aktuleno rukovodstvo Crvene zvezde na dobrom je putu da ispuni veliku želju bivšeg trenera crveno-belih Roberta Prosinečkog i u klub dovede potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Marija Božića! Kako MOZZART Sport saznaje posle izvesnog odlaska Luke Milivojevića sportski sektor srpskog vicešampiona odlučan je u nameri da igrački kadar pojača iskusnim zadnjim veznim fudbalerom koji je pažnju ovdašnje javnosti privukao partijama u Slovanu iz Bratislave.

Momak rođen u Tuzli upravo je kao jedan od najboljih igrača slovačkog prvenstva skrenuo pažnju Roberta Prosinečkog koji je grozničavo želeo da po dolasku u Crvenu zvezdu dovede tandem Slovana - Marija Božića i štopera Kornela Salatu. Bila je to to skoro jednomesečna transfer saga koja nije donela željeni rezulati, pa je umesto u voljenom klubu Božić kasnije profesionalni hleb zarađivao u izraelskom Ašdodu, kineskom Šangaju, da bi u prošloj sezoni bio ubedljivo najbolji igrač azerbejdžanskog Šimurka.

Izabrane vesti

Božić nikada nije krio da bi transfer u Crvenu zvezdu predstavljao krunu njegove karijere, ispunjenje dečačkih snova, a prema svim raspoloživim informacijama koje ima naš portal kockice bi ovog leta konačno trebalo da se slože. Naime, novi trener crveno-belih Slaviša Stojanović impresioniran je kvalitetima Marija Božića i u njemu vidi kapitalno pojačanje za vezni red koji će biti značajno oslabljen odlaskom Milivojevića.

Međutim, u izjavi za MOZZART Sport Božić je želeo da ostane uzdržan, verovatno da se ne bi ponovio scenario iz 2011. godine kada je praktično bio viđen na Marakani, ali je potom morao da krene drugim putem.

"Tačno je da su me kontaktirali pojedini ljudi iz Crvene zvezde. Međutim, o imenima ne bih... Prošli put kada se pričalo o mom dolasku u Zvezdu ljudima sam iskakao iz frižidera. Ne bih želeo da se ovog puta to ponovi! Jesmo pričali, ali daleko od toga da je sve završeno. Kao i svakom igraču sa ovih prostora Crvena zvezda bi za mene predstavljala premiju, izazov. Ponavljam, jesmo pričali, ostvarili kontakt, ali ne želim da se zalećem kao prošli put", poručio je Božić za MOZZART Sport.

Mada je poslednjih sezona igrao u fudbalski egzotičnim zemljama poput Kine i Azerbejdžana nema sumnje da bi imao šta da pokaže u dresu Zvezde. Tome u prilog i podatak da je prošle godine bio najbolji igrač Šimurka.

"Znam da se u Azerbejdžan ne vraćam. Nisam mogao da se priviknem na tamošnje uslove života"...

U slučaju dolaska Kovačevića i Marija Božića Zvezda bi oformila tandem zadnjih veznih igrača koji bi mogli da iznesu sezonu. Rukovodstvo kluba bi u tom slučaju bilo fokusirano na dovođenje štopera, dok bi Božić dobio priliku da se pokaže u dresu kluba za koji navija od malih nogu. Navijačima crveno-belih u sećanju je ostala njegova izjava iz avgusta 2010. godine, kada je kao član Slovana gostovao na Marakani.

"Samo da mi je jednom da odigram utakmicu pred Delijama", rekao je tada Božić.

Inače, Božić (30) je ponikao u Loznici, u Srbiji je branio boje Radničkog (Klupci) i Milicionara, a preko mađarskih klubova Fehervara i Ujpešta "ulovio" je transfer u Slovan iz Bratislava....

(foto: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaMario Božićpripreme 2013SrbijaSuperligaTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara