"Ovi momci su grešnici iz Red Bulovog boksa"
"Ovi momci su grešnici iz Red Bulovog boksa"

Rikardo još uvek urla zbog trapavih mehaničara!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.16. | 13:10

„Ja sam pozvan u boks, nisam sam sebe zvao, a oni opet nisu bili spremni“, rekao je ljutito Daniel Rikardo, vozač Red Bula

Ovi momci su grešnici iz Red Bulovog boksaKada je Daniel Rikardo poslušno odreagovao na poziv iz boksa za zamenu guma sve je pošlo, pa ne može se reći naopako, već poprilično razočaravajuće za Red Bulovu uzdanicu. Naime mehaničari su ga dočekali potpuno nonšalantno. Trajalo je sve predugo, zapravo tačno sekundu više nego što bi Danielu Rikardu odgovaralo u borbi sa Hamiltonom. Vozač Mercedesa se poprilično kockao, ali mu se na kraju ta kocka i isplatila, tako da je od potencijalne Mercedesove katastrofe na kraju ispala jedna propisno dobra hazarderska partija na trci za Veliku nagradu Monaka.

"Ludo je koliko su mi trajale ultra meke gume. Verovatno je u poslednjem krugu trebalo da otpadnu. Čestitam drugoplasiranom Danijelu Rikardu, vozio je fantastično tokom celog vikenda, on je jedan od najboljih vozača protiv kojih sam se ikada trkao", rekao je Hamilton koji je mora se priznati jako lepo iskoristio prednost koju mu je poklonio Red Bul.

Izabrane vesti

„Završeno je, ništa što uradite neće popraviti stvari. Spolja gledano, svima izgleda da smo prikazali šou, ali nije trebalo da bude toliko uzbudljivo. Dve uzastopne trke greše. Ja sam pozvan sam u boks, nisam sam sebe zvao, a oni opet nisu bili spremni. Trebalo je da budu svesni šta rade. Ovako su sve uprskali", kaže Daniel Rikardo koji ne može da oprosti preuranjen i veoma slab učinak Red Bulovih mehaničara u boksu.

Ipak kada govorimo o famoznom pozivu u boks dobro bi bilo da spomenemo da Daniel Rikardo nije bio prevaren kada je upitanju ispravnost same odluke o njegovom servisu. Smeša guma je bila dobra, poziv blagovremen, ali jedino što nije valjalo bilo je predugo zadržavanje. Mercedes je u tom momentu pravilno procenio Red Bulovu brljotinu, i od tada je sve bilo na ruletu. U Mercedesu su stezali palčeve Hamiltonu da mu izdrže uveliko istrošene gume, dok se Red Bul opravdano nadao da će ipak te iste nade biti jalove.

Epilog je poznat, pa Rikardova srdžba potresa Red Bulove prostorije u kojima se vodi pravi rat sa vremenom ne bi li se popravio Verstapenov bolid, ali i ugradila najavljena poboljšanja na motorima. To je trenutno uoči Velike nagrade Kanade pitanje od koga zavise Rikardo, ali i Verstapen.

Da podsetimo Verstapen je izjavio da je razočaran Velikom nagradom Monaka, ali da mu se čini da će sa novim poboljšanjima njegov bolid postati veoma konkurentan već na narednoj trci.

(Foto:Action Images)


tagovi

Maks VerstapenLuis HamiltonFormula 1Daniel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara