"Rikardinjo (levo)"
"Rikardinjo (levo)"

Rikardinjo razočaran pred meč karijere: Uvek kažemo da smo pobedili zato što su drugi slabi...

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.16. | 14:32

"Mi, mali umovi u Portugaliji, nikada ne možemo da pohvalimo nečiji rad", kaže najbolji igrač na planeti

Rikardinjo (levo)

Portugalija je stigla na korak od istorije, predvođena najboljim igračem na planeti Rikardinjom. Fantastični majstor ove igre najbolji je strelac Mundijala u Kolumbiji sa 12 postignutih golova i učiniće sve da se njegova selekcija domogne istorijskog finala na svetskim prvenstvima.

Izabrane vesti

Portugalci su plasmano u polufinale, gde će večeras ukrstiti koplja sa Argentinom (03.00, Eurosport), izjednačili uspeh iz 2000. godine kad su se domogli polufinala, a kasnije i bronzane medalje, međutim, Rikardinjo je razočaran zbog načina na koji je ovaj veliki uspeh prihvaćen u njihovoj rodnoj sezmlji.
"Mi, mali umovi u Portugaliji, nikada ne možemo da pohvalimo nečiji rad. Uvek kažemo da smo pobedili jer je neko drugi slab ili da nema kvalitet. Nikada nas niko ne ceni, uvek su drugi supreriorniji. Drugi su uvek najbolji, Brazilci, Španci, Italijani, mi smo tako mali. Ali mi ćemo nastaviti da radimo, ostavićemo po strani sve te ljude. Moramo da se borimo protiv njih, moramo da se borimo za Portugaliju", rekao je Rikardinjo.

Plasman u finale bi bio od nemerljive važnosti za selekciju Žorža Braza, koja je plasman na Mundijal ostvarila pobedom u baražu protiv Selekcije Srbije.
"Mi želimo u finale, da konačno ostvarimo svoj san. Posle 16 godina ponovo smo među četiri najbolje selekcije na planeti, što je fantastično. Pokazali smo kako možemo da igramo. Mi nismo najbolji, ali mnogi bolji od nas su pali, a to govori da ne pobeđuje uvek najbolji. Naš cilj je bio da dođemo do polufinala, ovo je divno, ali sada želimo da idemo dalje. Imamo veliko poštovanje prema svim protivnicima. Zadržali smo tu poniznost, jer poštovanje nije strah, poštovanje je način na koji vrednujete protivnika", zaključio je Rikardinjo.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SP u futsaluRikardinjoreprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara