""
""

Revolucija na Mundijalu! U fudbal uvode tajm-aut kao u košarci

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.13. | 19:19

Zbog velike vrućine i vlage koji će vladati na Mondijalu, Italijani su predložili uvođenje dvominutnih pauza u 30. i 75. minutu meča

Koliko puta ste zamišljali da u fudbalu bude dozvoljen tajm-aut kao u košarci? E, pa tako nešto je vrlo moguće. I to već na sledećem Mundijalu u Brazuilu.

Izabrane vesti

Selektor Italije Ćezare Prandeli je otkrio da je njegova fudbalska federacija zvanično predložila FIFA da se na predstojećem Svetskom prvenstvu uvedu dvominutne pauze tokom oba poluvremena.
„Svi koji smo bili učenici minulog Kupa Konfederacija znamo šta nas čeka u Brazilu i šta će biti dva najveća problema. To su velika vrućina i vlažnost vazduha. Zbog toga smo predložili da se na mečevima predstojećeg SP uvedu dvominutne pauze u oba poluvremena kako bi fudbaleri dobili šansu da se osveže i hidriraju. Ako želite da svetu ponudite vhunski fudbalski spektakl, onda morate i da tim igračima obezbedite uslove za tako nešto. U protivnom će igrači prilikom svake pauze trčati do klupa da se osveže i imaćemo velike pauze“, rekao je selektor Azura, Ćezare Prandeli.

Strateg italijanske reprezentacije je izneo i konkretan predlog.
„Naš predlog je da se u 30. minutu svakog od poluvremena uvede odmor od po dva minuta za igrače. Tokom ta dva minuta oni neće izgubiti fokus na meč, ali bi mogli da ga izgube zbog preteranog gubitka tečnosti ako ne bude prilika za odmor. I ovo nije samo moje mišljenje. Sa tim se slažu svi treneri koji su bili učesnici minulog Kupa Konfederacija i koji su osetili te uslove za igru. Reći ću vam samo da mi je čak osam fudbalera tokom jednom meča Kupa Konfederacija tražilo da budu zamenjeni jer nisu mogli više da izdrže na terenu“, otkrio je Prandeli.

Mnoge reprezentacije se nadaju da neće biti izvučene u grupi koja će biti igrana u gradu Manausu na severu zemlje, jer vlažnost vazduha u tom gradu nekada dostiže i neverovatnih 99 procenata. Inače, FIFA je pre godinu dana donela zakon po kojem su sudije u mogućnosti da prekinu meč i daju ekipama priliku na kratku pauzu ukoliko je temperatura vazduha veća od 32 stepeni celzijusa, a gotovo je sigurno da nas takvi vremenski uslovi očekuju u Brazilu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

BrazilĆezare PrandeliEvropaJužna Amerikameđunarodni fudbalMundijal 2014reprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara