""
""

Revija promašaja, golmani blistali: Švajcarska iz vazduha do pobede, Albanci se nisu obrukali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.16. | 16:49

U Lansu presudio pogodak Fabijana Šara - 1:0

Francuzi na kraju, Švajcarci na početku. Zasad, rezultatski sve ide prema očekivanjima u Grupi A Prvenstva Evrope. Domaćin je sinoć na jedvite jade, minut pre kraja oborio na pleća Rumune, a Sajdžije, u skladu sa svojim nadimkom, na vreme, obezbedili tri boda i pokazali da su u ovom trenutku, ipak, kvalitetniji sastav od debitanta na turniru, Albanije, iako su u finišu mogli da ostanu bez bodova - 1:0.

Presudio je već u petom minutu Fabijan Šer. Skočio je na divan centaršut Đerdana Šaćirija iz kornera i iz vazduha preusmerio loptu u dalji ugao tad nemoćnog, a do kraja susreta sigurnog Ertita Berišu. Za šesti pogodak štopera Hofenhajma u reprezentativnom dresu, taman da skicira konture trijumfa, koji je do kraja meča mora da bude ubedljiviji.

Izabrane vesti

Razlog što nije krije se u u refleksima već pomenutog golmana Lacija. Jeste pogrešio posle najbržeg gola u istoriji Švajcarske na EURO, da bi posle toga osujetio bar četiri šanse favorita. Najviše Harisa Seferovića, dvaput je izlazio sam pred njega, međutim, nedostajalo je napadaču Ajntrahta mirnoće da zapečati trijumf.

A Rikardu Rodrigezu koji centimetar da iz slobodnog udarca pogodi cilj. Umesto toga, uzdrmao je stativu, pa su zbog pobrojanih promašaja Švajcarci sve do kraja morali da strepe za njihovu tek drugu pobedu u poslednjih deset mečeva na završnim turnirima EP-a.

Čak na kraju moraju njome da budu i više nego zadovoljni, jer Albanci uopšte nisu bili toliko loši, kao što su neki smatrali da će biti počišćeni. Čak ni sa desetoricom, pošto je kapiten Lorik Cana isključen još u 36. mintu, izabranici Đanija De Bjazija umeli su i te kako da zaprete.

Uglavom iz kontranapada, koje nije u senzaciju uspeo da pretvori Armando Sadiku. U prvom poluvremenu izbio je sam pred Jana Zomera, koji mu je nogom ukrotio udarac, da bi 14 minuta pre kraja iz povoljnije pozicije pucao u spolnji deo mreže. A onda je u 87. rezervista Gaši bio u idealnoj situaciji, sad pred golmanom Borusije iz Menhengladbaha, mogao je da se proslavi, međutim, samo je potvrdio da su Albanci najneefikasnija reprezentacija koja je došla u Francusku (samo sedam datih golova u kvalifikacijama). S tim što je i Zomer dokazao klasu.

Albanci se nisu obrukali, ali kako u narednom kolu igraju sa domaćinom, verovatno će tad i završiti prvo učešće na Prvnestvu Evrope.

----------------------------------------------------------------

PRVENSTVO EVROPE, GRUPA A, PRVO KOLO

ALBANIJA - ŠVAJCARSKA 0:1 (0:1)

/Šer 5/

Lans
Stadion: Boler
Gledalaca: 32.300
Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)
Žuti kartoni: Cana, Kače, Kukeli, Marvaj (Albanija), Šer, Behrami (Švajcarska)
Crveni karton: Lorik Cana (Albanija) u 36. minutu

ALBANIJA (4-3-2-1): Beriša - Hisaj, Cana, Mavraj, Agoli - Abraši, Talant Džaka (od 62. Kače), Kukeli - Roši (od 74. Cikaleši), Ljenjani - Sadiku (od 82. Gaši).

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Zomer - Lihtštajner, Šer, Đuru, Rodrigez - Behrami, Granit Džaka - Mehmedi (od 62. Embolo), Šaćiri (od 88. Fernandez), Džemaili (od 76. Fraj) - Seferović.

(FOTO: Action images)


tagovi

Švajcarska 1reprezentativni fudbalreprezentacija Švajcarskereprezentacija Albanijemeđunarodni fudbalFabijan ŠarEvropaeuro 2016Albanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara