"Slavlje Milana Đurića"
"Slavlje Milana Đurića"

Repriza finala u Kupu Srbije: Đurić i Pešić obradovali Jagodinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.04.14. | 19:45

Ćurani lako izašli na kraj sa OFK Beogradom i pobedom od 2:0 zakazali novi susret sa Vojvodinom u borbi za trofej najmasovnijeg takmičenja Srbije

Slavlje Milana ĐurićaProšle sezone 1:0 protiv, barem se tako činilo, prestrašene Vojvodine, a isti rivali i ove godine u borbi za trofej u finalu Kupa Srbije, pošto je posle Novosađana i Jagodina overila mesto u finalu Kupa Srbije. U revanšu sa OFK Beogradom na stadionu pod Đurđevim brdom rutinskih 2:0 (1:0) za Ćurane.

Milan Đurić, strelac pobedničkog gola gola u prošlogodišnjem finalu, načeo je Romantičare, da bi Aleksandar Pešić postavio konačnih 2:0 u meču u kojem lišenom bilo kakve neizvesnosti.

Izabrane vesti

Gosti iz Beograda su, naime, na crtu favorizovanom rivalu izašli u kombinovanom sastavu i bili apsolutno inferiorni, pa mogu samo da žale za pokušajem Ivice Jovanovića iz okreta u 16. minutu. Njegov udarac  sa ivice kaznenog prostora bio je za malo neprecizan.

Sve posle toga zbivalo se pred golom Zlatka Zečevića, koji je u 23. minutu skinuo zicer Milošu Lepoviću sa pet metara, ali je u 37. bio nemoćan.

Filip Arsenijević je ostavljen sam sam na desnom krilu, usledila je povratna do Đurića, koji je desnom nogom iz prve tukao iza leđa Zečevića za 1:0.

Od tog trenutka apsolutna dominacija Ćurana, pa OFK može samo da zahvali Zečeviću i sreći što nije pretrpeo i ubedljiviji poraz. Zečević je, naime, tri puta izlazio kao pobednik iz situacija jedan na jedan sa Pešićem, Vuk Mitošević je jednom bio za malo neprecizan, jednom uzdrmao stativu... Ali, teorija velikih brojeva jednostavno je bila protiv OFK-a.

Već u 54. minutu Ivan Cvetković je poslao sjajnu loptu do Pešića, Mitar Novaković je ispao, a golgeter Jagodine dobro reagovao i spoljnim delom kopačke loptu kroz noge Zečevića poslao u mrežu Jagodinaca.

Sve posle toga bila je puka formalnost pa će se 7. maja u borbi za trofej sastati Jagodina i Vojvodini. Crveni karton za Dajana Šimca došao je prekasno da bi promenio bilo šta.
"Jagodina zaslužuje ovo ponovno finale, jer godinama napredujemo u svim segemntima. Nadam se da ćemo i ovog puta biti bolji od Vojvodine, makar i za taj jedan gol. Očigledno da sa posebnim motivom igramo ove kup utakmice i da smo se specijalizovali za ovo takmičenje", zadovoljan je posle meča bio Mladen Dodić, trener Jagodine.

Zlatko Krmpotić je ocenio da Romantičari u ovom trenutku jednostavno nisu mogli više.
"Igrali smo dobro do prvog gola, a posle je sve palo. Ali, u ovom momentu nismo mogli više. Možda jedan gol, ali to je to. Nama je, uostalom prvenstvo važnije", naveo je trener OFK Beograda, a na pitanje da li može da navijačima obeća opstanak u eliti bez dvoumljenja odgovorio:
"Obećavam bez razmišljanja. To jednostavno moramo da uradimo".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaOFK BeogradMilan ĐurićJagodinaAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara