"Slavlje Tobdžija posle prvog gola Remzija"
"Slavlje Tobdžija posle prvog gola Remzija"

Remzi opet navodio topove, Arsenal slavio u Velsu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.11.13. | 18:01

Everton deklasirao Stouk za makar privremeni uspon na drugo mesto Premijer lige

Slavlje Tobdžija posle prvog gola RemzijaAron Remzi nema milosti. Ni prema svojima. Sjajni Velšanin je sedmim golom u prvenstvenoj sezoni doneo Arsenalu minimalac na gostovanju kod Kardif Sitija i poveo Tobdžije do podviga koji je prethodno izmakao iz ruku i Mančester Sitiju (3:2) i Mančester junajtedu (2:2).

Ponovo se, doduše, pokazalo da Kardif u mečeve sa velikim timovima uđe sa previše respekta. Primio je prvi gol i protiv obe ekipe iz Mančestera, a večeras i protiv Arsenala.

Izabrane vesti

Sjajna lopta Mesuta Ozila i još bolja reakcija Remzija, koji je trznuo glavom i gađao možda i jedino mesto koje Dejvid Maršal nije mogao da pokrije. Ipak, 22-godišnji as nije zaboravio korene, pa je odbio da slavi gol protiv kluba u kojem je ponikao.

Verovatno su se domaći navijači ponadali da će Kardif još jednom uspeti da se vrati iz mrtvih, kao što je to činio protiv Junajteda i Sitija. Avaj, Arsenal je potvrdio da prvo mesto na tabeli ove sezone nije slučajnost, već posledica kvaliteta i ozbiljnosti u četi Arsena Vengera.

Ne samo da Velšani nisu mogli do izjednačenja, već su Metju Flemini, na pas koga drugog no Mesuta Ozila, koji je upisao i šestu asistenciju, što ga čini najboljim pakerom Premijer lige, i ponovo Remzi, osmim golom u neverovatnoj sezoni, Arsenalu doneli ubedljivih 3:0 i sedam bodova prednosti nad najbližim rivalima u šampionskoj trci.

Čini se, Tobdžije ove takmičarske godine zaista mogu do samog vrha.

Pobedu zaista vrednu pomena ostvario je i Everton, koji je deklasirao Stouk sa 4:0 za makar privremeni uspon do deobe drugog mesta na tabeli što najbolje govori o načinu na koji je selektirana sadašnja generacija Karamela.

Početak fešte signalizirala je 19-godišnja nada Barselone na pozajmici na Gudison Parku. Prvenac Đerara Deulofeua u Premijer ligi. Potom golovi Simusa Kolemana i defanzivca Brajana Ovijeda, čiji je gol bio peti pogodak ove sezone koji je su postigli odbrambeni fudbaleri Evertona. Takvu podršku iz poslednje linije nema niko u Premijer ligi.

Šlag na tortu sipao je osmim prvenstvenim golom u sezoni Romelu Lukaku i još jednom demonstrirao kakva je zver od napadača.


U londonskom derbiju, Čekićari su dugo lomili otpor Fulama, ali su u drugom poluvremenu uspeli da postignu čak tri gola i slave prvi put posle tri sušna kola. Slavlje ekipe Sema Olerdajsa najavio je Senegalac Mohamed Dijam, da bi dva KolaKarlton i Džo – u finišu osigurali tri boda, možda i zbog činjenice da gosti, za 90 minuta, nisu nijednom šutnili u okvir gola.


PREMIJER LIGA – 13. kolo:

Aston Vila – Sanderlend 0:0

Kardif – Arsenal 0:3 (0:1)
/Remzi 29, 93, Flamini 86/

Everton – Stouk 4:0 (1:0)
/Deulofeu 45, Koleman 49, Ovijedo 58, Lukaku 79/

Norič – Kristal Palas 1:0 (1:0)
/Huper 30/

Vest Hem – Fulam 3:0 (0:0)
/Dijame 47, K. Kol 82, Dž. Kol 88/

18.30: Njukasl – Vest Bromvič Albion

Nedelja:
13.00: Totenhem – Mančester junajted
15.05: Hal Siti – Liverpul
17.10: Čelsi – Sautempton
17.10: Mančester Siti - Svonsi

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aron RemziArsenalĐerar DeulofeuEngleskaEvertonEvropaFulamKardif SitiKristal PalasMetju FlaminiNorič SitiPremijer ligaRomelu LukakuStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara