Rekordan transfer Vulverhemptona: Raul Himenez za 41.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.04.19. | 14:56

Vukovi otkupili ugovor meksičkog napadača iz Benfike

Kako sam Benfika ume da se prevari na pojedinim igračima. Pokazalo se to u istoj sezoni na primeru dvojice napadača, Luke Jovića i Raula Himeneza. Srbin blista na pozajmici u Ajntrahtu i pitanje je trenutka kad će Nemci otkupiti ugovor pre nego što ga budu preporodali, dok je Meksikanac, posle skromnog učinka na Lužu, zablistao na Molinonu i ozvaničio ostanak u Vulverhemptonu.

Vukovi su prošlog leta platili 3.000.000 evra za pozajmicu 27-godišnjeg špica, on im uzvratio tako što je u debitantskoj sezoni na engleskim terenima dao 15 i namestio osam golova, pa je uprava kluba povukla jedini logična i ispravan potez, tako što je u Lisabon poslala dodatnih 38.000.000 evra i plaćanjem otkupne klauzule dobila vredno pojačanje. Ugovor je potpisan na period od četiri godine, postaje važeći od 1. jula, što znači da će nekadašnji igrač Amerike i Atletiko Madrida ostati u Zapadnom Midlendsu do 2023.

Izabrane vesti

Sa ovih 41.000.000 evra transfer Raula Himeneza je ubedljivo najskuplji u istorioji Vulfsa, pošto je za duplo više novca oboren rekord Džonija Kastra iz Atletiko Madrida (20.500.000).

Inače, Raul Himenez je dao po dva gola Totenhemu i Čelsiju, po jedan Mančester junajtedu i Liverpulu, pet puta je dobijao nagradu za igrača utakmice, a koliko znači timu vidi se na osnovu podatak da je, pogocima ili asistencijama, učestvovao u 48 odsto golova ekipe.

Biće ih još, izvesno je...

FOTO: Reuters


tagovi

VulverhemptonRaul Himenez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara