""
""

Regionalna liga Rusije i Ukrajine biće moćna kao Liga šampiona!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.02.13. | 18:35

Ako su informacije koje je zamenik predsednika Upravnog odbora Gasproma, koji će biti generalni sponzor Ujedinjenog šampionata, tačne, fond za nagrade biće jednu milijardu evra, a svaki klub koji bude deo lige svake sezone će dobijati po deset miliona evra

 

Evo još jednog dokaza da ruski milioni mogu sve. Od naredne jeseni startovaće regionalna liga, u kojoj će učestvovati po devet najboljih timova iz Rusije i Ukrajine, a generalni sponzor biće, ko drugi, nego naftni gigant Gasprom! Prvi čovek UEFA Mišel Platini dao je zeleno svetlo za realizaciju ovog projekta, dok se predsednik FIFA Sep Blater i dalje protivi ovoj ideji.

Izabrane vesti

Međutim, zamenik predsednika Upravnog odbora ruskog naftnog giganta Aleksej Miler izjavio je da se u Moskvi već sastao sa predstavnicima ruskih i ukrajinskih timova i da su napravljeni dogovori oko premiranja klubova, ali i tome kako će se regulisati pitanje odlaska u evrokupove.
"Već sada sam uveren da će Ujedinjeni šampionat biti jedno jako zanimljivo takmičenje. Ispunićemo sve zahteve UEFA da se ova ideja realizuje. Mogu da kažem da će fond za nagrade biti oko jednu milijardu evra", rekao je Miler, inače vrlo blizak prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Time bi Ujedinjeni šampionat finansijski parirao Ligi šampiona, a dobro je poznato da je Gazprom jedan od sponzora najelitnijeg klupskog takmičenja.  

Ono što je još interesantnije jeste podatak da će svaki tim, koji bude učesnik regionalne lige, dobijati po deset miliona evra svake sezone!

Toliku količinu novca klubovi sa naših prostora mogu samo da sanjaju, s obzirom da se svakih nekoliko meseci pominje priča o mogućem organizovanju regionalne lige kod nas, međutim, to je samo pusta želja onih koji bi voleli da ponovo gledaju duele Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, ili Partizana i splitskog Hajduka… Čak i da se ta ideja u budućnosti realizuje, sigurno je da ne bi bila toliko finansijski moćna kao "Gazprom liga milijardera".

Cilj ovog projekta je svakako jasan i očigledan, a to je da se na ime televizijskih prava i sponzorskih ugovora zaradi što više novca. 

(FOTO: themoscowtimes.com)


tagovi

Aleksej MilerEvropaGazpromPremijer ligaRusijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara