""
""

Real razbio kasu za Iljaramendija i Iska, a oni neće igrati u prvoj postavi?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.13. | 21:38

Iako su dovedeni kao dvojica najskupljih Španaca u istoriji Kraljevskog kluba mladi asovi po svim najavama neće biti članovi prvih 11 osim ako Real u skorije vreme ne proda neke zvezde

Mnogi su bili iznenađeni, da ne kažemo šokirani, odlukom Real Madrida da plati preko 32 miliona evra za Asijera Iljaramendija, momka iz Real Sosijedada za koga do pre godinu dana niko i nije čuo. Mladi Baskijac je blistao u prošloj sezoni i bio jedan od najzaslužnijih za senzacionalan plasman Sosijedada na četvrto mesto Primere. Cena mu je rapidno skakala i na kraju je Real pristao da plati punu otkupnu cenu. Dva miliona manje su platili za Iska, ali to i nije toliko iznenađenje budući da je mladi ofanzivac zaludeo fudbalsku Evropu igrama u dresu Malage.

Izabrane vesti

Da li je to mnogo ili možda malo novca, pokazaće vreme. Ali, prema svim najavama iz Španije, bez obzira što su postali najskuplji Španci u istoriji Kraljevskog kluba, Iljaramendi i Isko će sezonu početi na klupi za rezervne igrače.

Madridska štampa piše da će Karlo Anćeloti forsirati sistem 4-3-2-1 ili popularno “božićno drvce” što mu je donelo i uspeh u Milanu. Poznat kao oprezan trener, koji ne voli mnogo da rizikuje, Anćeloti je rešio da ojača sredinu terena, jer odbrana Reala baš i ne uliva optimizam. U tom sistemu za sada nema mesta za Iljaramendija, pošto će Anćeloti prednost dati Ćabi Alonsu, Kediri i Modriću. Mada, s obzirom u kakvoj je formi Kedira, neće biti čudo da ga Iljaramendi brzo izgura iz prve postave. Ili da Nemac završi u Napoliju koji ga traži…

Rezervna varijanta će biti 4-3-1-2. Pored Iljaramednija, klupa čeka i drugo veliko pojačanje Madriđana - Iska. Dva talentovana Španca će morati dobro da zapnu kako bi se izborili za minutažu. Isku će biti još teže jer će za dva mesta na kojima se on najbolje snalazi konkurisati Kristijano Ronaldo, Ozil, Di Marija, Kaka i supertlanetovani Hese. Moguće je bude prodat Di Marija koji je bio miljenik Murinja.

Dakle, Real je platio 62 miliona evra za dva neosporno velika talenta, ali bi mogao da ih uguši na klupi. Naravno, sezona je dugačka, utakmica je mnogo, biće prostora za svakoga (tu spadaju i Hese, Morata i Karvahal) da pokaže šta ume. Međutim, Isko i Iljaramendi su dvojica mladića u punoj snazi i naletu forme i prelazak u veliki klub, pa još i neigranje bi moglo da ukoči njihov meteorski uspon.


tagovi

Asijer IljaramendiEvropaIsko AlarkonPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara