"Aleks Sandro"
"Aleks Sandro"

Real počeo operaciju „levi bek“: U Madrid stiže opasna konkurencija Marselu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.05.15. | 11:00

Čelnici kraljevskog kluba otputovali za Porto u nameri da dogovore transfer Aleksa Sandra

Aleks SandroNa jednoj strani Danilo, na drugoj Aleks Sandro! Prethodne tri sezone to je bio bekovski par Porta, a od naredne će, po svoj prilici, biti Real Madrida. Kraljevski klub počeo je operaciju koja za cilj ima dovođenje levog beka Zmajeva i to samo mesec i po dana pošto je potvrđen transfer njegovog timskog kolege sa suprotne strane terena.

Prema saznajima Marke, čelnici Reala su otputovali u Portugal, kako bi na licu mesta, sa rukovodiocima plavo-belih dogovorili detalje transfera fudbalera koji je igrama, naročito ove sezone, privikao pažnju poznatih klubova širom Evrope, te se u poslednje vreme kao njegova moguća destinacija pominjao Mančester Siti, a čak i Atletiko Madrid. Aleksu Sandru ugovor ističe u junu 2016. godine i jasno je da predstojeći prelazni rok poslednja šansa da Zmajevi na njemu zarade. Jedna od klauzula ugovora kaže da je otkupna cena 50.000.000 evra, međutim, s obzirom da Sandro ulazi u završnu godinu saradnje, ali i da je Porto od nedavno u finansijskim problemima, navodi se da bi predsednik Pinto da Kosta pristao i da daleko manju sumu. Svakako ne ispod 18.000.000 evra, koliko je Sandrova tržišna vrednost, prema proceni Transfermarketa.

Izabrane vesti

Aleks Sandro ima 24 godine, u Porto je stigao 1. jula 2011. iz brazilskog Santosa za 9.600.000 evra, pa će bez obzira kome ga prodaju Zmajevi napraviti odličan posao. Uostalom, oni su najstori za to otkako je u predsedničku fotelju seo Pinto da Košta, nedavno 13. put izabran za prvog čoveka kluba.

Ukoliko sve bude teklo prema najavama Sandro će u Madridu zameniti Fabija Koentraa koji je ni zlaznim vratima (zajedno sa još šestoricom fudbalera) i takmičio bi se sa Marselom za poziciju levog beka.

Inače, Sandro je za reprezentaciju Brazila do sada odigrao šest utakmica, ali ga nema na spisku Karlosa Dunge za Kopa Amerika koji se ovog leta održava u Čileu, jer su prednost dobili Marselo i Felipe Luis.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimeraprelazni rok 2015PortugalPortoEvropaAleks Sandro Lobo Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara