""
""

Real nastavlja da ponižava Kasiljasa: Branićeš samo u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.13. | 10:56

Karlo Anćeloti pribegao kompromisu po kome će nastaviti da forsira Dijega Lopeza u Primeri, pa će legenda Madriđana do kraja 2013. odigrati samo šest utakmica

Nekad je važio za gospodski - danas Real Madrid sve više liči na klub koji ''troši'' legende. Pošto su se setili da Raulu Gonzalesu Blanku prirede oproštaj u igračku penziju tek kad je to učinio i Šalke, na ''Santjago Bernabeu'' su gurnuli u zapećak još jednog svog sina – Ikera Kasiljasa.

To se da zaključiti na osnovu poteza šef struke Karla Anćelotija i njegovog kopiranja politike prethodnika na klupi kraljevskog kluba, Žoze Murinja. Italijan je skrajnuo španskog reprezentativca na margine, prednost dao Dijegu Lopezu i tako svesno tera inat navijačima.

Izabrane vesti

Marka tvrdi da se status Kasiljasa neće promeniti u skorije vreme, te da je novi trener Reala pribegao iznuđenom rešenju: Ikera će slati na gol samo u mečevima Lige šampiona (po dva meča sa Juventusom, Kopenhagenom i Galatasarajem), dok će u Primeri nastaviti da forsira Lopeza.

Navijači Reala su ogorčeni ovakvom odluikom, mahom je smatraju ponižavajućom za Ikera, a povrh svega biće zanimljivo kako će se tumbanje na golu odraziti na rezultate Madriđana kad sezona odmakne, a svake druge sedmice se menja čuvar mreže. Posebno će biti interesantna završnica sledećeg meseca, jer će 23. oktobra na ''Bernabeu'' gostovati Juventus u Ligi šampiona, a tri dana kasnije na ''Kamp Nou'' na programu je prvi El Klasiko sezone u kome Madriđani gostuju Barseloni. I šta će se desiti ako, recimo, Kasiljas – kao što ume – zablista i ukroti udarce Teveza, Vučinića i Vidala, a onda se Karlo Anćeloti doseti svoje strategije i pomeri ga s gola, jer je, eto, tako odlučio, pa pred Mesija, Nejmara i Fabregasa izvede Lopeza?

Pri tom, niko ne spori kvalitete bivšeg golmana Sevilje, međutim, ako u fudbalu važi pravilo da uvek igraju najbolji, logično je zapitati se kako je to Iker Kasiljas prvi izbor Visentea del Boskea na golu Furije, a u Realu je tek drugi.

Kad se kompromisi prave, uz njih uvek ide atribut – truli.

Zar ne?

(FOTO: Action images)


tagovi

Dijego LopezEvropaIker KasiljasPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara