""
""

Rđavo suđenje, penal cirkus i minimalac Milana! Ćiro je heroj Lacija, Zemanlandija utihnula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.02.17. | 16:56

Rosoneri mogli i ubedljivije, ali i da ostanu bez pobede. Đenova jedva do boda i prekida crne serije

Uzbudljiva utakmica, brdo prilika i očajno suđenje na Mapeiju su obeležili Milanovu minimalnu pobedu nad Sasuolom. Gosti su na jedvite jade iščupali tri boda. Pobedu im je doneo Karlos Baka golom iz kontroverznog penala koji je trebalo da bude ponovljen.

Izabrane vesti

Sudije su potpuno pogubile konce na Mapeiju. Prvo je Sasuolo oštećen za penal, a potom je dosuđen penal koji to nije bio. Berardi je preuzeo odgovornost i u 100. meču u Seriji A promašio ceo gol. Milanova kazna je usledila vrlo brzo... Baka je pogodio sa kreča pošto je izveo penal na blago rečeno čudan način. Prvo je jednom nogom dodirnuo loptu, a drugom je poslao loptu u mrežu. Sudija nije video taj greh i Milanu je priznat gol. Prethodno je Deulofeu propustio dobre šanse za Rosonere.

Očajni argenntinski defanzivac Lionel Vanhioni je bio Sasuolova karta za šanse, ali one nisu iskorišćene. Potom su Baki poništeni jedan neregularan i jedan regularan gol, a onda su domaći oštećeni za još jedan penal posle prekršaja nad PolitanomDonaruma je dan posle 18. rođendana neverovatnom intervencijom sprečio Berardija da izjednači, a na kraju su Suso u dva navrata i Zapata u 90. minutu propustili priliku da dupliraju vođstvo Milana i reše sve dileme pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Kada se sve sabere i oduzme, zaslužena pobeda Rosonera koji su sačuvali vođstvo... 

Na Milanovu žalost, pobedom nisu uradili ništa konkretno na tabeli, pošto je i Lacio pobedio. Nebeskoplavi su takođe minimalcem iz penala savladali  Udineze. Heroj je bio Ćiro Imobile koji je iznudio penal u 71. minutu i potom ga pretvorio u pobedu. Lacio je bio bolji i zaslužio pobedu, ali je problem što je penal bio više nego sporan. Milinković Savić i Basta su ušli u igru desetak minuta pre ključnog momenta meča, Đorđević je ostao na klupi. 

Euforija zvana Zemanlandija posle petarde protiv Đenove je kratko trajala. Već na sledećem stepeniku je Peskara opet pokazala stare slabosti glatko poražena na gostovanju bezbrižnom Kjevu. Leteći magarci su slavili 2:0, nastavili da marljivo sakupljaju bodove i ohladili Peskarine nade o čudesnom opstanku.

Birsa je fenomenalnim udarcem doveo Kjevo u vođstvo, a kada je Peskara svim silama krenula ka izjednačenju, Kastro je rešio pitanje pobednika, pošto su prethodno Međorini i Gakpe zaustavljeni. Kastro ne prašta iz trećeg pokušaja... Kjevo je ušuškan u sredini tabele, Peskara je opet u bezizlaznoj poziciji. 

Sjajnim golom Nčama u 94. minutu, Đenova je prekinula srnu seriju poraza i spasi se poraza od Bolonje - 1:1. Novi trener Mandorlini je baš imao sreće na debiju. Poluprazan stadion i protesti navijača ispred Marasija su dovoljno rekli o atmosferi u Liguriji posle serije očajnih rezultata Grifona. Simeone se ispromašivao, a onda je Vivijano fantastičnim golom iz slobodnjaka sredinom drugog poluvremena pogodio za vođstvo i izgledalo je da Donadonijev tim prekida seriju od četiri poraza. Međutim, Nčam je spasao Grifone... 

Krotone je dobio još jedan znak da mu je mesto u Seriji B. Na svom terenu su poraženi od Kaljarija 1:2 iako su poveli preko Stojana. Žoao Pedro je ubrzo spakovao otpadak za izjednačenje posle pola sata igre, a pobednika je rešio Marko Borijelo. Neuništivi napadač igra sjajno ove sezone, a pobedonosni gol je postigao u 69. minutu pošto je na ivici šesnaesterca sjajno izvrteo odbranu Krotonea.  

SERIJA A, 26. kolo
Subota

Napoli - Atalanta 2:0 (1:0)
/Kaldara 28, 70/

Juventus - Empoli 2:0 (0:0)
/Skorupski 52ag, Sandro 65/

Nedelja
Palermo – Sampdorija 1:1(1:1)
/Nestorovski 31 pen - Kvaljarela 90/

Kjevo - Peskara 2:0 (1:0)
/Birsa 12, Kastro 61/

Krotona - Kaljari 1:2 (1:1)
/Stojan 10 - Žoao Pedro 33, Borijelo 69/

Đenova - Bolonja 1:1 (0:0)
/Ntčam 90+4- Vivijani 57/

Lacio - Udineze 1:0 (0:0)
/Imobile 72 penal/

Sasuolo - Milan 0:1 (0:1)
/Baka 22 penal/

20.45 Inter - Roma

Ponedeljak
20.45 Fiorentina - Torino

(FOTO: Action images)


tagovi

BolonjaĆiro ImobileDomeniko BerardiĐenovaEvropaItalijaKaljariKarlos BakaKjevoKrotoneLacioLukas KastroMarko BorijeloMilanPeskarasasuoloSerija AUdinezeValter BirsaZdenjek Zeman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara