"Mir, mir, mir, niko nije kriv"
"Mir, mir, mir, niko nije kriv"

Razrešena misterija najbizarnijeg fudbalskog lemanja – zašto su se potukli Dajer i Bojer? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.10.14. | 16:24

"Pitao me je zašto mu ne dodajem loptu?! Rekao sam mu: To što ti igraš to je sr…nje", priseća se jedan od vinovnika nezaboravne tuče

Mir, mir, mir, niko nije krivBio je 2. april 2005. godine. Na Sent Džejms Parku Aston Vila je slavila sa ubedljivih 3:0. Ali, tog će se podatka sećati samo navijači kluba iz Birmingema. Svi ostali pamtiće jedan od najbizarnijih trenutaka u istoriji fudbala - makljažu saigrača iz tabora Svraka Kijerona Dajera i Lija Bojera.

Devet godina kasnije konačno smo dobili odgovor na pitanje šta je uzrokovali razmenu udaraca dvojice kontroverznih fudbalera. U intervjuu za Njukasl Ivning Kronikl Dajer se otvorio.
"Akcija je bila u toku, on nije dobio loptu. Dodao sam je nekom drugom. Bio je u fazonu: ‘Daj mi loptu’. Rekao sam mu: ‘Pa nije da sam je izgubio. O čemu pričaš?’ Pet minuta kasnije opet ista priča. Prišao mi je i rekao: ‘Nikad mi ne dodaješ’. Odgovorio sam: ‘Ne dodajem ti jer u suštini - to što ti igraš to je sr..nje’. I počeli smo da se psujemo. I to je bilo to. Tada ste mogli da primetite da je izgubio razum", prisetio se Dajer.

Izabrane vesti

Posle onog klasičnog "je l’ ti to meni?" stvar se zakuvala.
"Dok mi je prilazio mislio sam da će me samo odgurnuti… Kada je počeo da sipa udarce pomislio sam: ‘Momče, moraš malo u teretanu. Ovo ništa ne boli’. Doduše, ubrzo mi je prošlo kroz glavu: ‘Ne mogu da verujem da ovo radi pred 50.000 ljudi’".

Brzom reakcijom saigrača i protivničkih igrača sve se završilo samo koji trenutak kasnije. Sve što smo potom mogli da čujemo o boks meču Dajera i Bojera bilo je njihovo javno pomirenje i izvinjenje fudbalskoj javnosti. Međutim, daleko od toga da je sve teklo baš tako glatko. Dajer otkriva da se nije sve završilo na terenu.
"Prvo, iznenadio sam se kad sam dobio crveni karton jer nisam znao da je moguće da budeš isključen zbog tuče sa saigračem. ‘Šta je ovo dođavola?’, pomislio sam. Prvi sam morao u svlačionicu pa sam ga čekao u tunelu da se osvetim. Međutim, bili su tu naši maseri. Zakucali smo se na njihova ramena. Kao u crtaću, kad ti noge mlataraju u vazduhu dok smo pokušavali da se dohvatimo. U svlačionici su njih dvojica bili između nas. Razmišljao sam kako da ih prođem, ali se uskoro začuo sudijski zvižduk. Žan-Alen Bumsong je prvi ušao i vikao na nas: ‘Ako hoćete da se bijete sad je vreme’.  Onda je Grejem Sunes uleteo i rekao: ‘Ako hoćete da se tučete prebiću vas obojicu’. Na kraju i Alan Širer… Nikad ga nisam video takvom. Potpuno je uleteo. Vikao je nan as, govorio da smo sebično, da smo sramota".

Maltene deceniju kasnu ratne sekire su zakopane, a Dajer i Bojer su ponovo drugari.
"Viđamo se… Ali, to je Li… I dalje mi nekad dođe da ga isprebijam", zaključio je Dajer.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaKijeron DajerLi BojerPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara