""
""

Rat Atletika i Čelsija za čudo od golmana, a nije reč o Kurtoi...

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.07.14. | 13:48

Najtalentovaniji golman današnjice kojeg proglašavaju naslednikom Đanluiđija Bufona na raskrsnici između Primere i Premijer lige

Atleiko iz Madrida i Čelsi su opet u klinču zbog golmana, a nije reč o Tibou Kurtoi. Jorgandžije i Plavci imaju istu želju, a ime joj je - Simone Skufet.

Izabrane vesti

Po mnogima reč je o trenutno najtalentovanijem golmanu Evrope kada se u obzir uzmu njegove godine. Mladi čuvar mreže je eksplodirao u prošloj sezoni i od italijanskih medija je kršten kao naslednik Đanluiđija Bufona. Dovoljno da privuče pažnju mnogih velikih klubova. Pominjali su se Arsenal, Milan, Juventus, ali izgleda da su Atlletiko i Čelsi već spremili konkretne ponude. Udineze će teško uspeti da se odbrani jer nije na vreme ubacio jaku otkupnu klauzulu. Italijani se nisu nadali da će golobradi momčić tako brzo postati senzacija.

Španski mediji prenose da je Udineze već prihvatio Atletikovu ponudu tešku 5 miliona evra za Skufeta koja bi sa eventualnim bonusima mogla da naraste i na 10 miliona evra. Ali, ostrvski mediji u poslednjih par sati javljaju da je Čelsi pojačao ponudu na pet miliona funti (6,2 miliona evra) i da je sada na mladom golmanu da donese konačnu odluku.

Ono što je zanimljivo je da se dva kluba praktično bore za golmana koji u sledećoj sezoni ne bi bio prvi izbor. Čelsi je vratio Kurtou iz Atletika, a nedavno je i sa veteranom Švarcerom potpisao novi ugovor. Atletiko je za 16 miliona evra doveo odličnog Jana Oblaka iz Benfike, koji je već prošao lekarske preglede i samo se čeka njegova zvanična promocija.

Šta će im onda Skufet?

Čelsi planira istu stratergiju kao sa Kurtoom pre par godina. Tada je Belgijanac kupljen od Genka kao veliki talenat i pozajmljen je Atletiku da brani i stiče iskustvo što se pokazalo kao pun pogodak. Sada bi Plavci da po istom receptu uzmu supertalentovanog Skufeta i pozajme ga u Vitese koji je praktično njihova filijala.

Atletiko planira Oblaka kao prvog golmana, a što se tiče Skufeta razmatraju taktiku da ga kupe, pa da ga potom u dogovoru sa Italijanima pozajme u Udinezeovu filijalu Granadu gde bi se privikavao na španski fudbal i imao standardnu minutažu. Udineze neće pristati na opciju da mladi golman ostane na pozajmici kod njih jer klub sa Friulija živi od prodaje igrača i ne želi da mesto među stativama zauzima igrač od kojeg kasnije neće imati nikakvu zaradu.

Izgleda da je sve na Skufetu i da mu se neće ostvariti želja da ostane u Italiji pošto su Juventus i Milan propustili veliku šansu. Još jedan talenat koji je proizvela Serija A napušta Apenine.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

UdinezeSimone SkufetŠpanijaSerija APrimeraPremijer ligaItalijaEvropaEngleskaČelsiAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara