"Duel Vukašina Jovanovića i Petra Grbića"
"Duel Vukašina Jovanovića i Petra Grbića"

Raspored novog prvenstva Superlige: Prvi derbi na Marakani 12. septembra, vruće već u petom kolu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.06.15. | 15:49

Sezona počinje 18. jula, a završava se 21. maja 2016. godine

Duel Vukašina Jovanovića i Petra GrbićaPrvi večiti derbi u novoj sezoni Superlige Srbije igraće se 12. septembra na stadionu Rajko Mitić. Biće to u devetom kolu prvenstva koje se igra po novom modelu, dvokružno, posle čega kreće plej-of u kome će biti odigrano još sedam kola. To je predlog kalendara takmičenja Izvršnog odbora Zajednice klubova našeg elitnog ranga, koji bi trebalo da verifikuju organi Fudbalskog saveza Srbije.

A ako se ništa drastično ne primeni posle, čini se, nikad kraće pauze, prvenstvo će krenuti 18. jula, a u premijernom kolu sastaće se: Partizan - Metalac (Gornji Milanovac), OFK Beograd - Crvena zvezda, Vojvodina - Čukarički, Jagodina - Mladost, Spartak - Radnik (Surdulica), Rad - Voždovac, Novi Pazar - Javor i Borac - Radnički (Niš).

Izabrane vesti

Što se tiče projektovano najzanimljivijih susreta u prvom delu sezone, uzbuđenja nas očekuju već u petoj rundi (12. avgusta), kad će megdan u Novom Sadu odmeriti Vojvodina - Partizan, dok se na Marakani sastaju Crvena zvezda i Čukarički.

Drugi večiti derbi naredne sezone igraće se u Humskoj 23. februara u okviru 28. kola.

Osnovni deo prvenstva Superlige Srbije završava se 2. aprila, posle čega počinje plej-of u kome će timovi biti podeljeni u dve grupe od po osam ekipa. Od prve do osme pozicije nastaljaju borbu za prvaka, dok će se od devetog od 16. mesta boriti za opstanak.

U jesenjem delu na programu su 22, a u prolećnom još 15 kola. Liga se završava 21. maja naredne godine.

Evo i kompletnog raspored takmičenja u prvih 30 kola.

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijarasporedRadnički NišRadFK PartizanMetalacČukaričkiFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara