"Vuk Rašović i Ljubomir Ranković"
"Vuk Rašović i Ljubomir Ranković"

Rašović za MOZZART Sport: Kao protiv Rijeke 1999. godine

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.05.13. | 20:20

"Kamenovanje autobusa podsetilo me je na 1999. kad smo gostovali u Rijeci, gde su nas na isti način dočekali domaći navijači, a ovoga puta smo se dogovorili da Zvezdi sve vratimo. Naravno, na terenu, viteškom igrom, nikakvim smicalicama", kaže trener Partizana

 

Vuk Rašović i Ljubomir RankovićPreporod! Otkako je Vuk Rašović seo za komande, Parni valjak vozi brže i spretnije nego dok je istim vozilom tokom marta i aprila upravljao Vladmir Vermezović. Pozitivnu energiju nastalu promenom na šefovskoj poziciji novi trener crno-belih je u ekspresnom roku preneo na igrače i zaposlene u klubu, a odatle se atmosfera zajedništva preselila na tribine, pa su makar na dan ujedinjeni Grobari pogurali fudbalere ka pobedi u 144. večitom derbiju.

Izabrane vesti

I omogućili Rašoviću prvi ozbiljniji skalp u samostalnoj trenerskoj karijeri, mada on u stilu džentlmena ne dozvoljava da ga ponese euforija posle minimalca protiv Crvene zvezde.
"Ovo je pobeda tima! Ne moja, ne igrača, ne navijača pojedinačno, nego svih nas zajedno. Starteri, rezervisti, momci koji nisu ni bili u kombinaciji i sve naše pristalice na tribinama dali su veliku količinu pozitivne energije, a mi smo je samo pretočili u borbenost na terenu i za takav pristup smo nagrađeni golom Jojića. Potvrdilo se da, kad smo ujedinjeni, možemo sve. A stvarno ne znam da li još negde na svetu postoji sličan vetar u leđa kakav dobijamo od naših navijača. Hvala im", priča Vuk Rašović za MOZZART Sport.

Osim šuta Filipa Kasalice u prečku i Kaduovog iz slobodnog udarca u smiraj meča, crveno-beli nisu imali čestitu priliku. Ostao je utisak da je mladi stručnjak "pročitao" Sa Pinta i uštopovao sve udarne igle gostiju sa Marakane, koji odavno nisu bili bezopasniji po Stojkovića.
"Utakmica je imala nekoliko različitih perioda. U prvih 15 minuta smo ispitivali snage, u narednih četvrt sata igrali bolje od protivnika i imali dve šanse preko Mitrovića, da bi, priznajem, Zvezdi pripala završnica prvog poluvremena. A u drugom smo, bez lažne skromnosti, dominirali terenom i u svakom trenutku kontrolisali dešavanja, nije slučajno što nas je Jojić na kraju usrećio".

Priznao je i junak derbija da je dolaskom novog trenera dobio na samopouzdanju, zato je logično zapitati se koliko mogu zajedno u nastavku karijera.
"Verujte mi da od Jojića može da se izvuče još više, veliki je radnik, pošteno i profesionalno izvršava sve obaveze i svaki njegov ulazak na teren nam je za sad donosio korist. Miloš oseća samopouzdanje, jer smo u Teleoptiku proživeli mnogo lepih trenutaka i verujem da ćemo tako nastaviti u Partizanu".

Sa Milošem JojićemGovoreći o velikoj količini pozitivne egergije, koja je se oseća i van zidina Humske, Rašović podseća da su igrači sami napravili "pakt za pobedu", kao odgovor na to što im je kamenovan autobus dok su se na dan utakmice iz Zemunela vozili ka stadionu.
"Ta situacija nam je svima podigla adrenalin do maksimuma. Srećom, niko nije povređen, ali mene je kamenovanje autobusa podsetilo na 1999. godinu kad smo gostovali u Rijeci, gde su nas na isti način dočekali domaći navijači. Ne znam zbog čega se to ponovilo u Beogradu, niti me interesuje, međutim, na nas je uticalo pozitivno, jer smo se dogovorili da Zvezdi sve vratimo. Naravno, na terenu, viteškom igrom, nikakvim smicalicama. Momci su prepoznali trenutak i ujedinili se oko zajedničkog cilja".

Do matematičke potvrde šeste uzastopne titule Partizanu je potreban bod u završnih 180 minuta.
"Ako me pitate o čemu sad razmišljam, stvarno nije fraza, u glavi mi samo kako sa savladamo Smederevo. Moramo da budemo na renomeu kluba i potvrdimo sve što smo do sad uradili".

A onda sledi renoviranje tima, pošto su odlaske najavili Stojković, Lazar Marković, Ivanov, a verovatno će preko granice Volkov, Šćepović, ugovori ističu Miljkoviću i Lazevskom...
"Nezgodno mi je da u ovom trenutku pričam o tim temama, prvo moramo da završimo takmičarski deo, a onda da u dogovoru sa ljudima iz kluba preciziramo ko ostaje, ko odlazi. U skladu sa promenema igračkog kadra odredićemo planove za narednu sezonu", završio je Vuk Rašović.

U SMEDEREVU BEZ ČETVORICE

Partizan će u pretposlednjem kolu Super lige gostovati u Smederevu bez četvorice fudbalera.
"Žute kartone u derbiju dobili su Lazar Marković, Saša Marković, Aleksandar Miljković i Aleksandar Lazevski, neće moći da igraju u sredu", obelodanio je Rašović.

Piše: Aleksandar Joksić
(aleksandar.joksic@mozzartbet.com)


tagovi

144. večiti derbiFK PartizanSrbijaSuperligaVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara