Ranjeni Tigrovi bi da potpuno slome krila Zmajevima

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.01.20. | 10:23

Primorska bi se pobedom protiv Cedevita Olimpije ponovo vratila u borbu za plasman u plej-of (18.00)

Ljubljana se poslednjih par nedelja uglavnom samo hvata za glavu zbog partija Cedevita Olimpije. Od maltene gotovog posla vezanog za plasman u plej-of, Zmajevi su napravili sebi pravi haos, pa će do samog kraja morati da strepe, jer se nalaze samo pobedu iznad najbližih konkurenata. Upravo protiv jednog takvog igraju večeras na svom terenu, pošto u goste dolazi Primorska iz Kopra (Arena Sport 4, 18.00).

Situacija u klubu sa slovenačke obale verovatno vam je poznata. Tokom decembra čitava startna petorka zajedno sa još nekim važnim igračima napustila je klub, a sa njima je kofere pokupio i trener Jurica Golemac. Rezervisti su preuzeli glavnu reč, ali se može reći da nikako nisu razočarali i da iz kola u kolo igraju sve bolje i bolje. Tako su minulog vikenda pokupili i prvu pobedu nakon krize, pošto su savladali Krku na domaćem parketu.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Cedevita Olimpija igra sve gore kako se sezone približava kraju. U jeku užasnih rezultata stigla je i vest da ih je napustio Rajan Boutrajt, a da je kao zamena uskočio doskorašnji igrač Krke, Domen Bratož. Bilo kako bilo, „štucanje“ Zmajeva bilo je evidentno još od onog duela sa Megom, koji su jedva dobili, ali je sve stiglo na naplatu protiv Igokee, Partizana i Mornara.

I dok napadački Cedevita Olimpija zaista nema nikakvih problema u poslednje vreme, mora se podvući da igra prilično katastrofalno u odbrani. To je često posle utakmica naglašavao i trener Slaven Rimac, pa ćemo videti da li će reakcije biti večeras u prestonici Slovenije. Sa Primorskom su, još onda dok je još bila „jaka“ izašli kao pobednici ubedljivo u Kopru – 67:90.

Iskusni strateg Cedevita Olimpije podvlači da njihov večerašnji rival u meč ulazi izuzetno motivisan.
„Primorska je u ovom trenutku potpuno drugačija ekipa nego što je to bila u prvom međusobnom obračunu u ovoj sezoni. Poslednje kolo ABA lige donelo je njihovu pobedu protiv Krke, tako da će oni u ovaj meč ući izuzetno motivisani. Trenutno se nalazimo u nizu poraza, a ako želimo da nastavimo da se borimo za plej-of, moramo pokazati karakter, biti bolji nego što smo bili i da pobedimo“, istakao je Rimac.

Njegov mladi kolega i doskorašnji saradnik Jurice Golemca na klupi Primorske, Andrej Žakelj tvrdi da zna kvalitete Cedevita Olimpije.
„Znamo kakav je naš naredni rival. Vrlo su nezgodan protivnik, kojem je potrebna pobeda. Svesni smo njihovih kvaliteta, imaju dobre pojedince i dobro su vođeni, tako da se pripremamo u skladu sa tim. Na utakmicu idemo opušteno, ali i veoma motivisano. Verujem da ćemo dati sve od sebe i uz pomoć navijača koji će nas pratiti u prestonici doći do dobrog rezultata“, rekao je Žakelj.

Večerašnji meč u Ljubljani sudiće slovenačko-srpska kombinacija koju čine glavni arbitar Matej Boltauzer zajedno sa Sašom Petekom i Radošem Arsenijevićem.

ABA LIGA - 17. KOLO

Subota

Cibona - Budućnost 78:87
/Bundović 18 – Kobs 24/

Partizan - Zadar 87:60
/Mekadu, Jaramaz 13 - Vuković 13/

Nedelja
12.00: (1,40) Mega Bemaks (15,0) Krka (3,25)
18.00: (1,10) Cedevita Olimpija (23,0) Primorska (7,50)
20.00: (1,35) Mornar Bar (16,0) FMP Železnik (3,50)

Ponedeljak
17.00: (5,00) Igokea (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: KK Cedevita Olimpija / Jurij Kodrun


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara