""
""

Ranijerijeva misija je gotova - potpisao i Kristijan Fuhs

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 13:25

Iskusni levi bek Lestera produžio ugovor za dve sezone uz povišicu

Uspeo je Klaudio Ranijeri u nameri da zadrži šampionski tim Lestera na okupu. Izgubio jeste Ngoloa Kantea, koji je letos otišao u Čelsi, ali je zato blindirao mnoge zvezde prošlogodišnjeg senzacionalnog pohoda na titulu i obezbedio njihov ostanak u redovima šampiona Engleske na duže staze.

Izabrane vesti

Prvi je nogu povukao kapiten Ves Morgan, zatim prvi strelac Džejmi Vardi i glavni asistent Rijad Marez, pa i golman Kasper Šmajhel. Tokom leta je novi ugovor potpisao i vezista Deni Drinkvoter, a sada je na red došao i iskusni bek Kristijan Fuhs.

Austrijanac je danas potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Lisicama, prema kojem će ostati na King Pauer stadionu bar do leta 2019. godine. Umesto dosadašnjih 56.000 evra nedeljno, novim sporazumom iskusnom defanzivcu biće zagarantovana povišica od 14.000, pa će zarađivati 70.000, odnosno oko 3.500.000 evra po sezoni. 

Prošlog leta Fuhs (30) je stigao kao slobodan igrač iz Šalkea, a do sada je već upsiao 46 nastupa za Lisice. Fudbaler kojeg odlikuje sjajan šut levicom nekoliko puta je izrazio želju da se posle fudbalske karijere oproba kao šuter u NFL-u, ali to neće biti slučaj bar još dve i po godine koliko ostaje u Lesteru.
“Srećan sam što sam se obavezao prema ovom klubu. Imali smo prelepu prošlu sezonu, koja se nastavila i ove jeseni u Ligi šampiona. Zadovoljan sam u Lesteru, gde sam doživeo najlepše trenutke u karijeri. Zovu me Lisica u Austriji i stvarno je lepo biti među ovdašnjim engleskim lisicama”, zaključio je Kristijan Fuhs.

Kako i nije, kada je 3.500.000 evra kanulo lagano. Ali ih je i pošteno zaslužio, jer recimo Fuhs je prošle sezone saigračima spremio 45 prilika za gol, što je 10 više od preskupog Rahima Sterlinga.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaKlaudio RanijeriKristijan FuhsLester Sitinovi ugovorPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara