"Lukas Perez protiv Atletikovog Dijega Godina"
"Lukas Perez protiv Atletikovog Dijega Godina"

Ranijeri pronašao gospodina savršenog: Lester razbija sef i obara rekord zbog Vardijevog novog partnera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.16. | 09:51

Ima znanje, ima i taj karakter...

Lukas Perez protiv Atletikovog Dijega GodinaSvega 11.000.000 evra. Obeštećenje plaćeno Majncu za Šinđija Okazakija. Najskuplje pojačanje u istoriji Lester Sitija. Sitnica u odnosu na konkurenciju u ligi u kojoj se milioni bacaju i na fudbalski polupismene igrače. Titula šampiona nameće Lesteru nove obaveze. Ne treba da se ponašaju kao pijani milioneri, ali moraju da pronađu način da ovu jednu sezonu pretvore u prelomni, a ne trenutak koji će se brzo zaboraviti. Svesni su toga i na King Pauer stadionu, pa su rešili da obiju klupski sef i isprse se za kvalitet koji im je potreban.

Prvo ime na toj listi - Lukas Perez!

Izabrane vesti

Ugledni Gardijan navodi da se rukovodstvo Lestera nada da će baš kupovinom napadača Deportiva iz Korunje započeti prelazni rok u kome će imati dosta posla. Jasno je da ovaj sastav bez pojačanja neće moći da iznese i Premijer ligu i Ligu šampiona. Perez bi trebalo da predstavlja konkurenciju Džejmiju Vardiju. Jeste Leonardo Uljoa dao svoj doprinos tituli, ali nikog nije oduševio.

Gardijan piše da se u Lesteru nadaju da će sa Pirineja stići i štoper Sportinga iz Hihona Luis Ernandez, koji će na leto biti slobodan igrač. 

Kad je Lukas u pitanju, on je čvrsto vezan ugovorom s klubom iz rodnog grada i prema nekim informacijama čak ni ne želi da ide. Ali ne zove svaki dan šampion Engleske. Otkupna klauzula postavljena je na 20.000.000 evra, bar su tako ranije mediji pisali, a ta suma neće predstavljati problem za Lester.

Lukas je, inače, promenio nekoliko fudbalskih akademija pre no što je profesionalnu karijeru počeo u C timu Atletika, potom otišao u Rajo, da bi pravu šansu dobio tek kada se odlučio na rizičan potez i preselio u Karpate iz Lavova. U Ukrajini je zadužio i poziv slavnog Dinama, ali je imao užasan odnos sa trenerom Olegom Blohinom, pa period u Kijevu naziva “noćnom morom“. Ništa čudno imajući u vidu da ga je Blohin terao da trenira sa mladim timom. Ali ne samo zbog toga. U Ukrajini je Perez shvatio da život nije uvek med i mleko.
"Tamo je 80 odsto ljudi siromašno, a ostali su multimilioneri. Fudbaleri ne žive pod staklenim zvonom. Vidiš te ljude u autobosu, u domu zdravlja...", prisećao se kasnije Perez, a nije nemoguće da su baš ovakvi životni stavovi privukli trenera Lestera Klaudija Ranijerija, poznatog po tome što voli skromne borce, a ne izvikane primadone.

Naravno, golovi su ipak imali najveći uticaj na Ranijerijevo mišljenje, a ove sezone uz Perezovo ime samo su se nizali. Fudbalska rehabilitacija u PAOK-u bila je potpuni uspeh, 2014. Perez je stigao u Korunju prvo kao pozajmljen igrač, postigao šest golova, uključujući i jedan u remiju sa Barselonom od 2:2 koji je Deportivo i ostavio u ligi. Sledeće sezone 19 pogodaka, ove još 17 uz 10 nameštenih, a tu je i izjednačen rekord legendarnog Bebeta - makar jedna lopta u protivničkoj mreži na sedam uzastopnih ligaških mečeva.

I ne samo to. Fran Gonzales, član jedine Deportivove šampionske generacije, svojevremeno je za Lukasa rekao: "Takvih nema mnogo. Dovoljno je raznovrstan da se prilagodi sistemu u kome je posed prioritet, ali i defanzivnom načinu igre, na kontranapade. Samo retki to imaju".

Idealan za Ranijerija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sporting HihonŠpanijaPrimeraPremijer ligaLukas PerezLuis FernandezLester SitiEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara