"Boris Zloković"
"Boris Zloković"

Rame prevremeno okončalo Zlokovićevu karijeru

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.12.15. | 12:45

Jedan od najboljih igrača sveta moraće da se sa 32 godine oprosti od vaterpola

Boris ZlokovićGlava je htela još, telo je reklo: Ne može. Jedan od najboljih vaterpolista sveta Boris Zloković odlučio je da sa 32 godine završi igračku karijeru zbog povrede ramena. Sjajni centar, ove sezone član Jadrana, nije uspeo da zaleči povredu koja ga muči poslednjih godinu dana i odlučio je da se oprosti od aktivnog igranja.

Zloković je u izjavi za radio Jadran poručio da mu je "vaterpolo mnogo pružio time što je stekao puno prijatelja, osetio trenutke istorijskih pobeda i obradovao naciju".

Izabrane vesti

On je bio deo veličanstvene generacije Srbije i Crne Gore, koja je osvojila zlatne medalje na prvenstvu Evrope u Kranju (2003) i šampionatu sveta u Montrealu (2005), kao i bronzu na SP u Barseloni (2003). Nakon osamostaljenja Crne Gore osvojio je zlato na EP u Malagi (2008) i srebro u Ajndhovenu (2012), zlato i srebro u Svetskoj ligi na turniru u Podogorici (2009) i Nišu (2010).

Tokom karijere igrao je za Jadran iz Herceg Novog, Posilipo, Pro Reko i Radnički iz Kragujevca, sa kojim je došao do finala Lige šampiona.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

vaterpoloBoris Zloković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara