""
""

Rajevac, Bekvalac, Bandović, Filipović, Zenga... Koga na klupu Zvezde? (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.06.13. | 19:17

Fudbalskom čaršijom cirkuliše nekoliko imena koji se pominju kao potencijalni naslednici Rikarda Sa Pinta na užarenoj klupi posrnulog giganta sa Marakane

Nema mira u Crvenoj zvezdi. To već postaje svakodnevica. Najnovija havarija izazvana je odlaskom Rikarda Sa Pinta sa trenerske funkcije. Kakav god da je Portugalac trener i kakva god mišljenja imali o njemu, postavlja se pitanje: Ko sada umesto njega? Da li Zvezda zaista može u ovakvoj situaciji da dopusti sebi da menja trenere kao čarape. Da li joj u ovom trenutku može pomoći i Žoze Murinjo? Nekada evropski i svetski velikan, danas samo olupina od imena pred kojim su se tresli Milan, Bajern, Real, srlja iz problema u problem i dopušta sebi da tri dana pred pripreme nema trenera?!

Izabrane vesti

Odlazak Sa Pinta je otvorio lavinu tračeva, ”proverenih informacija“, insajdera, teorija... Pominje se nekolicina imena, koji čak i u ovakvoj situaciji žele da dođu u Crvenu zvezdu.

Prva želja kluba je bio Valter Zenga. Sigurno je da bi i navijači zapevali od sreće da su opet videli italijansku legendu na klupi crveno-belih. Makar da ih njegov lik podseti na nekadašnja vremena, lep fudbal, osvojene titule, igranje u Evropi. Ali... Želja je bila kratkog daha. Italijan je odbio svaku priču o povratku na Marakanu, svestan finansijske situacije. Pod izgovorom da su mu deca krenula u školu, zahvalio se na pozivu.

A, onda je krenula licitacija domaćih kandidata. Prema saznanjima MOZZART Sporta, predsednik Dragan Džajić je izričit u nameri da se dovede Milovana Rajevca. Međutim, postoji i struja koju predvodi potpredsednik Slaviša Kokeza koji navodno želi Dragoljuba Bekvalca na trenerskoj funkciji? Bekvalac je prijatelj Kokeze i sa njim i Simom Krunićem se pregovaralo još dok je Aleksandar Janković bio trener Crvene zvezde.

Podele u upravi je danas nesvesno potvrdio i Zoran Stojadinović u izjavi za portal redstarbelgrade.info. ”Rikardo je imao utisak da ne veslamo svi u istom smeru, pokazali smo neslogu i očekivao je promene u odnosima u rukovodstvu kluba kako bismo zajedničkim snagama lakše stigli do rezultatskog uspeha. Uostalom i sami znate da ja nisam jedinka u selekciji igrača te da pored sebe odnosno, bolje rečeno iznad sebe imam sportsku komisiju“, rekao je čovek koji je po funkciji sportski direktor i koji bi trebalo da predloži trenera.

A, svi znaju da on to neće uraditi, jer je sa Sa Pintom ispucao svojih pet minuta slave. Pored Rajevca i Bekvalca, imena o kojima se spekuliše su i Zoran Filipović, takođe kandidat po ukusu Džajića, ali i još nekih pripadnika stare garde iz uprave. Na kraju, provlači se i ime Božidara Bandovića, koji je nekada vodio Olimpijakos prvo kao prinudno rešenje, a potom i kao stalni trener. Posle smene u azerbejdžanskom Bakuu slobodan je u izboru nove sredine.

Pa, pošto svi u upravi Crvene zvezde imaju svoju kandidate, možete i vi da se izjasnite i pokušate da im otvorite oči. Glasajte u našoj anketi za pomenute stručnjake. Kao ”beli listić“ u znak protesta možete zaokružiti i ime Milana Živadinovića čime ćete jasno reći šta mislite o celoj situaciji ili da glasate za stari dobri: Niko od ponuđenih. Ili da možda Zvezdu posavetujete da dovede svog čoveka iz omladinske škole koji bi gurao Zvezdinu decu, radio za male pare i znao s kim ima posla. Nama je palo na pamet ime Dragana Mladenovića, nekadašnjeg veziste koji sada radi kao trener u omladinskoj školi. A, ima tu još bivših Zvezdinih fudbalera. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Božidar BandovićFK Crvena zvezdaDragan DžajićDragoljub BekvalacMilan ŽivadinovićMilovan RajevacRikardo Sa PintoSlaviša KokezaSrbijaSuperligaValter ZengaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara