"Ivan Radenović"
"Ivan Radenović"

Radenović zna ko je najveća pretnja: Biće veoma teško igrati protiv Aleksa Marića!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.13. | 10:55

Iskusni krilni centar je sa Donjeckom odigrao četiri meča protiv Lokomotive i zna ko bi mogao da zada najviše muka i problema

Ivan RadenovićSada samo sati dele košarkaše Crvene zvezde od evroligaškog debija i meča sa Lokomotivom iz Krasnodara. Čovek koji vrlo dobro poznaje sve kvalitete Zvezdinog protivnika jeste Ivan Radenović, koji je prethodne dve sezone proveo u ukrajinskom Donjecku.
"Sitno brojimo do početka utakmice. Dobro smo se spremili. Imali smo dovoljno vremena posle meča sa Radničkim da odradimo sve što smo planirali. Igramo protiv jednog izuzetno kvalitetnog protivnika, međutim, mi ćemo dati sve od sebe. Uz sjajnu podršku publike 100 odsto naših mogućnosti možemo da dođemo do pobede", rekao je Radenović.

Iskusni krilni centar očekuje punu Arenu, koja će dati vetar u leđa i pogurati svoj tim do pobede.
"Prema najavama prethodnih dana mislimo da će nas dočekati puna Arena. Siguran sam da ćemo imati odličnu podršku i da će nam Delije biti šesti igrač na terenu".

Izabrane vesti

Činjenica da veći deo ekipe nema evroligaško iskustvo ne brine 29-godišnjeg košarkaša, koji smatra da Zvezda može da bude ravnopravan protivnik Lokomotivi.
"Kada se izađe na teren pred 20 i više hiljada ljudi, iskustvo pojedinaca će sigurno puno pomoći, ali ako neko podlegne atmosferi, teško je da će se izvući iz toga. Kod nas će možda postojati ta neka početna trema, ali kad se bude podbacila lopta sve će to nestati, te ćemo biti jako fokusirani na utakmicu. Spremni smo, trenirali smo jako ovih nekoliko dana i siguran sam da rezultat neće izostati".

Stanje Raška Katića još uvek je upitno, pa bi zbog toga Radenović mogao da zaigra i na poziciji centra.
"Nadamo se da će Raško moći da nam pomogne i da svoj doprinos kao i na svakoj utakmici do sada. Ukoliko bude bilo potrebe, kao i na prethodnoj utakmici, pokušaću da nadoknadim to njegovo odsustvo".

Radenović će zbog toga imati mnogo posla sa Hendriksom, Aleksom Marićem i Žukanenkom.
"Sve su to fantastični igrač. Aleksa svi znaju iz Partizana i Panatinaikosa, veoma je kvalitetan igrač sa velikim evroligaškim iskustvom. Uopšte neće biti lako igrati protiv njega. U VTB ligi smo odigrali četiri utakmice jedan protiv drugog, znamo se baš dobro. Biće mnogo teško igrati protiv njega. Tu je i Hendriks, jedan od najboljih igrača ovog tima", zaključio je Radenović.

Utakmica prvog kola Grupe D Evrolige između Crvene zvezde i Lokomotive Kubanj na programu je u 19.00 u Kombank areni, uz direktan prenos na Sportklub kanalu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaIvan RadenovićKK Crvena zvezdaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara