"Runi slavi pogodak iz jedanaesterca"
"Runi slavi pogodak iz jedanaesterca"

Pukla petarda na Vembliju, Runi osam koraka do večnosti! Milvoje Novaković sa penala srušio Švajcarsku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.10.14. | 22:37

Engleska - San Marino 5:0, Branko Ilić igrao 90, a Nejc Pečnik 18 minuta u pobedi Slovenije nad Sajdžijama (1:0), u baltičkom derbiju Litvanija savladala Estoniju i jedina prati ritam Gordi albiona sa svih šest bodova posle dva kola Grupe E kvalifikacija za EURO

Runi slavi pogodak iz jedanaestercaNeka se Bobi Čarlton pazi – Vejn Runi ka rekordu gazi! Kapiten Engleske se primakao rušenju legendarnog napadača Mančester junajteda sa vrha liste najboljih strelaca Gordi albiona svih vremena, pošto je u laganoj pobedi nad San Marinom postigao gol i nedostaje mu još sedam da izjednači, a osam  da prestigne čuvenog sera koji se zaustavio na koti 49. U pucačkoj večeri, Runi se potpisao ispod ubedljivije pobeda nad amaterima (5:0), oplemenio startnu pobedu Ostrvljana u Švajcarskoj i ostavio ih na vrhu kvalifikacione grupe E za plasman na Evropsko prvenstvo 2016.

Runi je 42. pogodak za državni tim postigao u 43. minutu. I to iz jedanaesterca, čime je meč u Londonu uveo u mirnu fazu i tako otkloni sve dileme oko pobednika meča. Ako ih je uopšte i bilo. Jer, čisto ilustracije radi, ko je stajao preko puta izabranika Roja Hodžsona najbolje svedoči činjenica da San Marino ima 33.000 stanovnika. A Vembli prima 90.000 ljudi!?

Izabrane vesti

Velbek postiže golA na njemu su se gledaoci sve do polovine prvog poluvremena dosađivali, da bi ih iz sna probudio kapiten Evertona Fil Džagelka i glavom, posle centaršuta Aleksa Okslejda Čemberlena doneo prvu očekivanu promenu na semaforu. U drugom delu pogodio je i Dani Velbek (njegov osmi gol u poslednjih deset utakmica koje je počeo za reprezentaciju) i Andres Tausend, ali je ovo bilo veče Vejna Runija, koji je stigao na dva koraka do Džimija Grivsa (44 gola za Englesku), a pre nego što stigne Čarltona potrebno je da zaobiće i Garija Linekera (49).

Kolika je razlika u klasi najbolje svedoči odnos udaraca u okvir gola – 16:0.

Branko Ilić je zaustavio Stefana LihtštajneraAko se pobeda Engleza podrazumevala, onda se trijumf Slovenije u Ljudskom vrtu nad Švajcarcima može podvesti pod malo iznenađenje. Tim selektora Srećka Kataneca igrao je partiju šaha sa učesnikom Mundijala, trpeo njihove napade (gosti imali čak šest pretnji ka Handanoviču), ali su im promašaji došli glave. I to 11 minuta pre kraja, kad je iskusni napadač Milivoje Novaković sigurnom realizacijom penala prekinuo seriju Zmajčeka od četiri poraza bez datog gola i pokazao da još u njegovim nogama ima golgeterskog baruta.

Na poziciji štopera 90 minuta u dresu reprezentacije Slovenije odigrao je prvotimac Partizana Branko Ilić, dok je krilni vezista Crvene zevzde Nejc Pečnik dobio priliku u poslednjih 18 minuta.

U velikom derbiju Baltika, Litvanija je savladala Estoniju i ostala poravnata sa Englezima na vrhu tabele.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, DRUGO KOLO – GRUPA E

Engleska – San Marino 5:0 (2:0)
/Džagelka 25, Runi 43 pen, Velbek 49, Tausend 72, Dela Vale 78/

Slovenija – Švajcarska 1:0 (0:0)
/Novaković 79 pen/

Litvanija – Estonija 1:0 (0:0)
/Mikolijunas 76/

 (FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEuro2016Evropameđunarodni fudbalMilivoje Novakovičreprezentativni fudbalSlovenijaVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara