"Karles Pujol"
"Karles Pujol"

Pujolov dar nasledniku: Buskets, ti si momak za peticu

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.08.14. | 17:39

Dres koji je nosio proslevljeni kapiten Barselone neće biti povučen, već će na njegov zahtev biti prosleđen defanzivnom vezisti

Karles PujolSerhio Buskets spada u onu malobrojnu grupu igrača oko kojih se zavađeni fudbalski “stručnjaci“ nikada neće saglasiti. Jedni će uvek pričati da je među najboljim zadnjim vezistima na planeti, drugi da – nema blage veze. Na Kamp Nou, međutim, nemaju dilemu, pa je 26-godišnji fudbaler zavredio privilegiju da nasledi dres sa brojem pet na leđima, koji je do skora nosio čuveni kapiten Karles Pujol.

Mnogi su smatrali da bi Pujolovu “peticu“ trebalo povući iz upotrebe, jer je stameni defanzivac punih 19 godina na maestralan način branio boje Barselone – 12 poslednjih sa ovim brojem na leđima. Sa tolikom predanošću je Pujol ginuo za dres Blaugrane da je teško zamisliti njegovog pravog naslednika.

Izabrane vesti

Ali, Pujolov uticaj u Barsi i dalje je ogroman, a on sam je prelomio – petica ide Busketsu!
"Ponosan sam što ću moći da nosim dres sa brojem pet na leđima. I počastvovan zato što me je sam Pujol izdvojio kao svog naslednika", rekao je Buskets, koji je do sada nosio broj 16.

Čestitke Busketsu, ali ne možemo a da ne primetimo da je Pujolu slavu donelo to što je glavu gurao tamo gde drugi nisu smeli nogu, dok je njegov naslednik... Pa, često glavu i na najblaži kontakt gurao u zemlju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaKarles PujolSerhio BusketsPrimeraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara