""
""

Pucaju topovi, rađa se novi Arsenal: Venger dovodi trojicu za 150.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.01.18. | 10:22

Odlaskom Sančeza počnje novi i verovatno poslednji ciklus u Vengerovoj eri u Arsenalu

Arsen Venger je juče rekao da će sve oko sudbine Aleksisa Sančeza biti poznato u narednih 48 sati. Čeka se odlazak Čileanca da se stvari iskristališu, a Venger je već spremio transfer strategiju posle gubitka prve zvezde. Pored Sančeza se uskoro očekuje i odlazak Tea Volkota što znači da se otvaraju dva mesta u napadu Tobdžija, sledećeg leta ugovor ističe Mesutu Ozilu, a Žiru i Velbek ulaze u poslednju godinu ugovora. To znači da Arsenalu predstoji potpuna rekonstrukcija...

Izabrane vesti

Poslednje vesti sa Ostrva govore da Venger radi na dovođenju trojice igrača sa kojima bi poptuno promenio krvnu sliku Arsenala. Za ukupnu sumu od 150.000.000, Arsenal bi u narednim danima kao pojačanja mogao da promoviše Pjer-Emerika Obamejana, Henrika Mhitarjana i Malkoma.

Juče je iz nekoliko izvora stigla vest da je Arsenal krenuo po Obamejana koji je suspendovan u Dortmundu zbog nediscipline i insistira na transferu. Jutros potvrda striže i iz najrelevantnijeg nemačkog izvora  - Bilda! Nemački tabloid tvrdi da je Arsenal krenuo po Gabonca... Venger je spremio 60.000.000 evra za Obamejana koji je odvano na njegovoj listi želja, a celu priču bi trebalo da ubrza Sven Mislintat, čovek poznat po nadimku Dijamanstko oko koji je zaradio kao šef skauting službe Borusije Dortmund. On je od pre nekoliko meseci zasposlen u Arsenalu, a bio je ključni čovek za dovođenje Obamejana u Dortmund i sada gura transfer brzonogog napadača u London.

Mislintat insistira i na dovođenju Henrika Mhitarjana kojeg Murinjo želi da se reši iz Mančester Junajteda. Pogađate, Mislintat je doveo i Mhitarjana u Dortmund i vrlo dobro je upoznat sa njegovim kvalitetima. Iako Jermen igra slabo u Mančester Junajtedu, Mislintat veruje da bio bio pravo pojačanje i rešenje kada Ozil narednog leta napusti klub. Murinjo ga nudi u razmenu za Sančeza, odnosno umesto obeštećenja od 40.000.000 evra koje  Venger traži za Čileanca. Problem su samo visoki finansijski zahtevi Mhitarjana koji traži platu od 200.000 funti nedeljno zbog čega je i Borusija odustala od njegovog povratka na Vestfalen. Ako Jermen smanji zahteve, otvaraju se vrata transfera u Arsenal. Podsetimo da je Mhitarjan bio na korak od sleidbe u Arsenal pre dve godine iz Dortmunda, da je skoro sve bilo dogovoreno oko 30.000.000 funti teškog transfera, a da ga je Murinjo tada preoteo ispred nosa Vengeru.

Na kraju, Venger bi listu pojačanja kompletirao transferom brazilskog ofnazivca Malkoma iz Bordoa oko kojeg se već danima vode pregovori. Bordo traži 50.000.000 evra za obeštećenje i Arsenal je spreman da to plati. Juče i prekjuče su se vodili pregovori sa zastupnicima mladog Brazilca i načelno je dogovoren petogodišnji ugovor. Njegovi menadžeri Fernando GarsijaGiljerme Miranda i Leo Kornasini su stigli iz Brazila u Evropu minulog vikenda da ugovore sve detalje transfera. On bi trebalo da dođe kao prirodna zamena za Volkota koji se nalazi pred transferom u Everton ili Sautempton. 

Sa ova tri pojačanja, Arsenal bi potpuno promenio fizionomiju i pokušao da uhvati voz za direktnim rivalima u borbi za plasman u Ligu šampiona.

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalBordoBorusija DortmundEngleskaFrancuskaHenrik MhitarijanLiga 1MalkomNemackaPjer Emerik ObamejanPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara