PSŽ je ipak svetlosnu godinu ispred ostalih u Francuskoj i savršeni Di Marija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.19. | 22:59

Argentinac briljirao, uz dva gola koji opisuju majstorstvo fudbalske tehnike

Nije sazreo dovoljno za tron Lige šampiona, ali PSŽ je u Francuskoj svetlosnu godinu ispred rivala!

Desio se Monpelje na početku katarske ere u Parizu, Monako je plenio totalnim fudbalom pre dve godine, ali kada je PSŽ u punoj snazi, nema mu ravnog. Što je zapravo velika šteta, pošto u Francuskoj svake godine rastu simpatični klubovi sa strašnim fudbalskim potencijalima...

Izabrane vesti

PSŽ je večeras demonstrirao silu u derbiju starih poznanika, Marselj je preslišan na Parku prinčeva sa 3:1 (1:0), što je Svece posle Lilovog poraza od Monaka odvelo na 20 poena viška u Ligi 1 i na prag druge uzastopne, a ukupno osme šampionske titule. Možda su gosti iz Marselja pomislili da bi mogli da iskoriste nedavnu eliminaciju Pari Sen Žermena iz Lige šampiona i trenutnu frustraciju prebogatog kluba iz Pariza kao okidač za eventualnu pobedu, ali ovaj meč samo je pokazao koliko je konkurencija ispod nivoa branioca titule. 

Kakav je samo igrač Anhel di Marija! Čovek koji je pre samo nešto više od godinu dana bio na izlaznim vratima Pari Sen Žermena odigrao je još jednu briljantnu partiju i svetu pokazao savršenstvo fudbalske tehnike kod gola kojim je prelomio derbi i matirao rezervnog golmana Joana Pelea. Bila je to lepotica iz udžbenika, šut kakav sanjaju mnogi igrači i "kifla" koju Pele ne bi odbranio verovatno ni iz stotinu pokušaja. Tako je maestralni Argentinac kompletirao novu odličnu partiju sa dva gola i asistencijom kojom je pravovremeno uposlio Kilijana Mbapea u poslednjim trenucima prvog dela utakmice. 

Kako tek opisati prvi gol Di Marije? Kako je izigrao samo dvojicu protivničkih fudbalera iz nekoliko kvalitetnih driblinga i izbacio ih iz igre, da bi posle duplog pasa sa Tilom Kererom istrčao sam ispred Stiva Mandande i upropastio mu veče. 

Nedugo posle prve od dve Di Marijine majstorije, Mandanda je isključen pošto je nepropisno zaustavio Pari Sen Žermenov kontranapad i sprečio Argentinca da postigne siguran pogodak. Ili bar bude u ulozi asistenta. Za ovaj potez Di Mariji se vratilo malo pošto je Pele zamenio Mandandu, ali žrtva nije bila ista. 

Gol utehe za Marselj, mada u tom trenutku i nade postigao je Valer Žermen na odličnu asistenciju Lukasa Okamposa. PSŽ je ubrzo ugasio svaku iskru... U samom finišu Mbape je sa kreča propustio šansu da dodatno uveća razliku, ali malo ko će mariti za to sutra.

Nemanja Radonjić je na terenu proveo završnih 15 minuta, pošto je zamenio Florijana Tovana.

FRANCUSKA 1 - 29. kolo

Petak
Nica - Tuluz 1:1 (1:0)
/Siprijen 20 – Mubele 89/

Lil - Monako 0:1 (0:0)
/Vinisijus 90/

Subota
Nim - Strazbur 2:2 (0:1) 
/Liboi 66, Savanije 90+2. penal - Motiba 9, Fofana 53/

Anže - Amijen 0:0 

Gengan - Dižon 1:0 (0:0) 
/Bla 86. penal/

Kaen - Sent Etjen 0:5 (0:3) 
/Amuma 4, Berič 20, Nordan 30, Gezali 85, Vada 90+1/

Nedelja
Lion – Monpelje  3:2 (1:1)
/Terije 12, Dembele 58, Auar 86 – Mole 36,, Kamara 90+1/

Rems - Nant  1:0 (0:0)
/Udan 59/

Rems - Nant 1:0 (0:0)
/Udin 59/

Bordo - Ren 1:1 (0:0)
/Kamano 59 - Nijang 90+2/

PSŽ - Marselj 3:1 (1:0)
/Mbape 45+2, Di Marija 55, 66 – Žermen 46/

Foto: Reuters


tagovi

Kilijan EmbapeValer ŽermenAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara