""
""

Prvo ga terali, sad mu daju novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 08:53

Jaja Ture ostaje u Sitiju ako pristane na smanjenje plate

Kakav obrt! Na početku sezone precrtan, na njenom kraju neophodan. Čak će ispasti da Mančester Siti moli Jaju Turea da ostane na Etihadu.

Nekadašnjem reprezentativcu Obale Slonovače u junu ističe ugovor sa Građanima, međutim, kako sad stvari stoje, Pep Gvardiola je rešen da mu ponudi saradnju za još jednu sezonu. Mnogobrojni britanski mediji bruje o mogućnosti da zadnji vezni ostane u klubu, jer se šef struke boji da bi mogao da ostane bez nekoliko bitnih iskusnih igrača, koji ne samo što utiču na dešavanja na terenu, nego i „drže“ svlačionicu. A Ture je takav.
Volim kad fudbaleri poseduju karakter da donose odluke za vreme utakmica. Sviđa mi se kad neko kaže: 'Nećemo tako, ovako ćemo.' Možda Jaja ranije nije bio siguran, ali sad mi se čini da za njega pritisak ne postoji“, rekao je Gvardiola, pohvalivši što je nekadašnji fudbaler Barselone prepustio Gabrijelu Žezusu izvođenje jedanaesterca u subotnoj pobedi nad Lesterom (2:1).

Izabrane vesti

Podsetimo, upravo odlukom Pepa Gvardiole, Jaja Ture je u prvom delu sezone bio u drugom, čak trećem planu. Najpre nije bio licenciran za utakmice Lige šampiona, niti je igrao u Premijer ligi sve do novembra. Njegov status ima direktne veze sa otrovnim strelicama koje je Dmitri Seljuk, Tureov menadžer, slao u pravcu trenera Mančestera. Situacija se promenila posle javnog izvinjenja ruskog agenta, pa je Jaja dosad već skupio 29 utakmica i bitno uticao na igru i rezultate kluba u kome je sedam godina.

Mančester će Tureu ponuditi produžetak saradnje do leta 2018. Pod jednim uslovom. Da pristane na smanjenje plate. Trenutno zarađuje 13.000.000 evra po sezoni. Neko bi rekao - previše za 34-godišnjaka, ali opet, to je i dalje jedan od boljih centralnih veznih na svetu, zar ne?

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaJaja TureMančester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara